[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Corina Matei, artista din Vâlcea care transformă foile de porumb în obiecte de artă

Se numește Corina Matei și este din Drăgășani, Vâlcea. Corina lucrează cu migală foaia de porumb și astfel reușește să realizeze adevărate obiecte de artă.

Tânăra și-a cultivat această pasiune încă din copilărie și este hotărâtă să ducă mai departe tradițiile populare. Realizează figurine, îngerași și globulețe pe care le promovează la târgurile de meșteri populari din țară, dar și pe rețelele de socializare.

Pentru sărbătorile de iarnă, tânăra din Vâlcea a realizat numeroase figurine care speră că vor decora brazii de Crăciun din toată țara. Globulețe, îngerași, figurine reprezentative pentru perioada iernii, machete care reproduc Nașterea Domnului.

Lucruri meșteșugite făceam de mică, în special obiecte croșetate. Știam că bunicul meu făcea preșuri din foi de porumb și am întrebat-o pe mama mea dacă știe să îmi arate. Ea m-a învățat și acela a fost primul obiect din pănuși, după care am încercat să fac păpuși și m-am axat pe asta. Materia primă o cultiv singură. Foile de porumb nu necesită un tratament special, doar cele colorate trec prin procesul de vopsire. Ele trebuie doar umezite și împletite cu grijă, în forma dorită”, povestește Corina.

Pasiunea pentru împletitul pănușilor a apărut, în cazul Corinei Matei, întâmplător, dintr-o curiozitate. Bunicul său făcea preșuri din foile de proumb, scrie jurnalulolteniei.ro

Sursa foto: Arta pănușii Corina Matei

 

Lasă un răspuns