Prăjitură rapidă
100g unt, un ou, şi 7 linguri cu bere (pe post de drojdie) 200g de făină (poate un pic mai multă sau mai puţină, în funcţie de ou şi mărimea lingurii) – pentru aluat. Pentru umplutură am folosit 2 linguri cu zahăr, două mere şi o linguriţă cu scorţişoară.
Untul trebuie să fie rece, de la frigider, se tăvăleşte prin făină, se dă pe răzătoare şi tot aşa, apoi se pun şi celelalte ingrediente şi se frământă un aluat destul de consistent. Aluatul l-am pus la frigider cât timp am dat merele pe răzătoare, le-am amestecat cu zahăr şi scorţişoară, excesul de zeamă se scurge.
Întindem aluatul şi îl împarţim în 8. Pe fiecare bucată am pus câte o linguriţă cu mere. Au stat la cuptor aproximativ 15 minute. Se pudrează cu zahăr şi se mănâncă la fel cum se fac, rapid. Sunt minunate