[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Corriere della Sera: Dacia – „rățușca cea urâtă”, din România la Maroc

„Rățușca cea urâtă”, Dacia (Renault), a început transformarea în 2004. Un succes care a crescut de la an la an. Astăzi s-a născut în Maroc cea mai mare fabrică din sudul Mediteranei.

Dacia a luat naștere la Mioveni, județul Argeș, având la bază un acord între autoritățile comuniste și producătorul francez de automobile, Renault, ce prevedea asamblarea unui model Renault sub marca Dacia. Construcția Uzinei de Autoturisme Mioveni a început în 1966 și s-a încheiat într-un timp record de doar un an și jumătate.

Pentru a reduce timpul între proiectare și lansarea în producția de serie a unui autoturism, autoritățile române au considerat necesară producerea unui autoturism sub licență obținută de la un producător străin. La licitație au participat Alfa Romeo, Peugeot, Renault și Austin.

Uzina Dacia din Tanger, Maroc, a sărbătorit recent ieșirea de pe linia de producție a autoturismului cu numărul un milion.

„Fabrica este o parte integrală din povestea de succes a Dacia. De la inaugurarea ei, în 2012, a avut o creștere excepțională a producției și a atins nivelul așteptat de calitate într-un timp record”, a declarat Francois Mariotte, directorul de marketing și vânzări al Dacia.

Uzina din Tanger are o capacitate de 340 de mii de autoturisme pe an.

Sursa: Corriere della Sera