[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cotidianul „laRepubblica” invită turiștii italieni la Cluj, pe urmele lui Dracula

Cotidianul italian „La Repubblica”, în ediția sa din 19 februarie, invita iubitorii de turism în cele mai ieftine zece orașe frumoase din lume. Printre acestea, la loc de cinste, orașul transilvănean Cluj-Napoca. 

„În lume există două feluri de oameni: cei care rămân acasă la ei și ceilalți” își începe jurnalista Irene maria Scalise articolul, citându-l pe poetul Rudyard Kipling. Iar această categorie chemată „ceilalți” este cea a turiștilor.

Între ofertele companiilor aeriene și promoțiile hotelurilor nu e greu să alegi. Doar câteva orașe însă se pretează la o adevărată low cost. Și cotidianul enumeră 10 dintre cele mai agreate și mai frumoase orașe din lume, de vizitat în perioada 17-19 martie, cu un bilet de sub 500 de euro pentru o familie, totul inclus. 

Despre Cluj? Numai de bine: „Pentru pasionații de trekking, o etapă pe cât de frumoasă pe atât de neobișnuită, este Cluj-Napoca în Transilvania. Cu rucsacul în spate se merge pe urmele lui Dracula și se doarme în pensiuni primitoare, mâncând tradiționalele feluri românești cu mai puțin de 15 euro. Și chiar și costul unui sfârșit de săptămână fgreu depășește 215 euro.”