[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

CREDE ȘI NU CERCETA! În timp ce vila lui Dumnezeu primește finanțări de 125 milioane, Guvernul PSD a luat 122 milioane de la Cercetare

Catedrala neamului

         Poporul român nu are nevoie de știință. Trebuie să creadă, dar să nu cerceteze. Are, în schimb, mare trebuință de lux pentru rugăciuni, de spații grandioase pentru stat în genunchi și pe coate, pentru pupat icoane și ascultat aberațiile din epoca medievală azi, în secoul al XXI-lea.

         Și pe acest principiu, pe cel al menținerii poporului într-o stare de incultură, prostie și slugărnicie soră cu amnezia, al controlului absolut al votanților – timp în care beizadelele lichelelor politice merg la „studii” la cele mai prestigioase facultăți din lume, în timp ce mizeria domină în spitale pentru că curățenia și dezinfectarea se făcea cu apa sfințită marca „Hexi Pharma”  din dorința mizerabililor politicii de a ține poporul doar în viață, dar nu și sănătos, în timp ce burțile aleșilor se clisterizează doar în clinicele cele mai scumpe ale Occidentului -, Catedrala Neamului a primit 10 miioane de lei din pușculița Primăriei Capitalei și 115 milioane prin rectificarea bugetară de la Guvern, în timp ce sectorului Cercetării i-au fost tăiate 112 milioane de lei.

        

Condiții de spital românesc

Cum se spune, domnul a dat, domnul a luat. Iar poporul tace. Tace pentru că nu poate mai mult în aceste condiții, incapabil să înțeleagă și să dorească, după educația pe care o primește. E mai ușor să speri la cel de sus, bineînțeles după ce ai „donat”, – că nici cel de sus nu se uită gratis la tine, amărășteanul – decât să investești în cercetare, indiferent care ar fi ramura acesteia. „Nu e bine, dom’le, să știi. Ce vrei să știi? Lasă că hotărăște partidul pentru tine. De aia l-ai ales, ca să facă, că știe el ce face. E oameni luminați sus,acolo”. Și asta am văzut și auzit în ultima vreme. Vocile lor, discururile lor, ne-au violat agresiv intimitatea, mintea și viața de zi cu zi. Iar hotărârile nu le pot lua decât ei, aleșii, indiferent cât de pregătiți s-au nepregătiți sunt. Îs aleși.

         Și uite-a șa, mult-trâmbițatul program al PSD-ALDE a grăit frumos dar, strâmtorat de neacoperirea minciunilor, taie tot la fel de frumos. În carne vie. De la vlădică până la opincă, de la președinție și până la învățământ, sport, cercetare etc, bugetele au fost căsăpite. Doar spiritele sunt cele care pot și trebuie finanțate. Duhurile sfinte care ocrotesc acest popor nu suferă amânare, spre bucuria trimișilor lor pe pământ, preoții,  care înfloresc în veșminte aurite, mașini luxoase și afaceri oneroase sub ocrotirea delor doi de sus: Guvern și Dumnezeu. C-așa afost de când lumea și nimic nu se va schimba… „Căci a voastră este împărăția și puterea și slava în veci. Amin!”

Cristi Merchea

 

Lasă un răspuns