[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Creierul femeilor este mult mai activ în comparație cu cel al bărbaților

Creierul bărbaților este diferit de cel al femeilor din punct de vedere al nivelului de irigare cu sânge a anumitor regiuni cerebrale, fapt ce influențează și totodată explică trăsăturile comportamentale specifice celor două sexe, dar și riscul de a dezvolta unele afecțiuni, conform celui mai amplu studiu realizat până în prezent cu ajutorul tehnicilor de imagistică prin rezonanță magnetică funcțională, citat de Science Daily

Potrivit raportului publicat recent în „Journal of Alzheimer’s Disease” de o echipă de cercetători americani, organul gândirii este mult mai activ în cazul femeilor în comparație cu cel al bărbaților.

„Acesta este un studiu foarte important care ne ajută să înțelegem diferențele în funcție de sex”, a declarat autorul principal al studiului, psihiatrul Daniel G. Amen, fondatorul Amen Clinics, Inc. „Deosebirile cuantificabile pe care le-am identificat între bărbați și femei sunt esențiale pentru înțelegerea riscului de a dezvolta tulburări la nivelul creierului, precum boala Alzheimer, în funcție de sex. Utilizarea instrumentelor de imagistică prin rezonanță magnetică funcțională, precum SPECT, sunt esențiale pentru dezvoltarea pe viitor a unor tratamente pentru afecțiunile cerebrale”, a adăugat acesta.

De asemenea, potrivit cercetării, un flux mai mare de sânge în regiunea limbică din creierul femeilor ar putea explica parțial de ce acestea sunt mai predispuse la manifestarea unui comportament anxios, la depresie, insomnie și tulburări de alimentație.

Citiți mai mult:

https://www.agerpres.ro/sanatate/2017/08/08/unele-zone-din-creier-sunt-mai-active-la-femei-decat-la-barbati-studiu–17-29-00