[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Crimă oribilă comisă de trei români la Mentana (Roma)

doctor giacomoni mentana
Medicul de familie Lucio Giacomini

 

Un doctor italian a fost ucis vineri, 23 ianuarie, de trei români, pentru 1600 de euro. Reuniune de urgență convocată de Prefectul Romei luni, 16 ianuarie.

Lucio Giacomini, un medic de familie  italian de 71 de ani, ieșit la pensie, a fost atacat vineri seara în propria locuință, în localitatea Mentana (10 km de Roma) de trei români. Aceștia, tineri între 23 și 25 de ani, după ce au cerut  să le fie dați 20.000 de euro, convinși că acesta i-ar fi avut, l-au luat la bătaie și nu au încetat până acesta nu a decedat. Singurii bani găsiți de agresori au fost 1600 de euro.

GENERALUL Salvadore Luongo
Generalul Luongo, șeful operațiunii

Cei trei români au întrerupt curentul, moment în care medicul a ieșit din locuință să vadă ce se întâmplase de rămăsese fără energie electrică.  În acel moment, aceștia l-au imobilizat și introdus în locuință cu forța. De condiție fizică bună, medicul a rezistat mult timp picioartelor și pumnilor aplicați de cei trei agresori români. După ce au primit 1600 de euro, cei trei au continuat cu bătaia, supunându-l și la torturi prin imersia capului în apă.

bgani mentana
Banii recuperați de la români

În momentul agresiunii, cu medicul se afla o tânără moldoveancă care de multe ori se ocupa de casa acestuia, la rândul ei bătută de cei trei români. Aceștia, după ce au abandonat  medicul în stare critică, au luat banii dați de medic, un smart pfhone și o tabletă, au urcat moldoveanca cu forța în mașină dar au abandonat-o la câteva sute de metri de locuința victimei și au fugit de la locul faptei. În aceeași noapte forțele de ordinele, companiile de carabinieri din Monterotondo, Roma și Ostia au reușit să-i prindă pe cei trei români care, în urma interogatoriilor, au confesat fapta.

casa
Casa unde a fost ucis medicul italian

Primarul comunei Mentana, pe teritoriul căreia a avut loc crima, Altiero Lodi, a cerut prefectului Romei o convocare de urgență a Comitetului de ordine publică pentru analizarea situației. În fapt, luni, 26 ianuarie, 0ra 16, va avea loc această reuniune cu participarea primarilor localităților din zonă și a reprezentanților forțelor de ordine.

Din discuțiile cu câțiva români rezidenți în zonă, aceștia au vorbit în termeni elogioși despre medicul ucis, un prieten al românilor care, prin meseria sa a ajutat pe mulți, de câteva ori mergând și în România pe banii săi pentru a rezolva unele cazuri.

Cristi Merchea

foto: repubblica.it