[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Crimele nu au naționalitate, delicvența nu ne reprezintă

crima
foto: ilrestodelcarlino.it

sorin nedea

 

 

 

Sorin NEDEA  ______

 

Mame care-si ucid copiii… Fii care omoara părinții… Soți care iau viata propriului partener de viata… In ultimii ani Italia este presarata de aceste fapte atroce. Si care poarta semnatura italiana. Fapte condamnabile de toti, fara indoiala, dar care intra intr-o ordinara banalitate deoarece sunt ITALIENII cei care le comit.

Cand se intampla însă ca făptașul sa fie român, atunci întreaga opinie publica si politica italiana se revolta: este cazul crimei din Ferrara in care o bătrână, Cloe Govoni, si-a pierdut viata ca urmare a jafului comis de doi romani. Prea putin se vorbeste de o fapta similara in care, recent la Bologna, o badanta a ucis cu sange rece, taindu-i beregata persoanei pe care o avea in grija, Teodolinda Capitani. S-a intamplat pe data de 17 octombrie, deci inaintea jafului de la Ferrara soldat cu o victima. Aceeasi varsta a victimei (84 ani) si aceeasi profesie iubita de toti: invatatoare. Cu o singura diferență: criminala este italiancă. In acest caz Lega Nord, Forza Italia, Fratelli d’Italia, toate aceste partide de dreapta sau extrema dreapta nu mai cer maximum de pedeapsa, nu mai cer rambursari din partea Guvernului italian victimelor, nu declara sus si tare ca italienii sunt criminali. Si nu intervine presedintele Italiei, Sergio Mattarella.

O crima trebuie sa fie pedepsita in modul cel mai aspru, indiferent cine a comis-o. Crima nu are naționalitate, concept intărit de comunicatul oficial al Consulului General al Romaniei in Bologna, Eugen Serbanescu. Desi a fost trimis principalelor ziare italiene, numai “La Repubblica” a publicat acest comunicat. De aceasta data extrema dreapta italiana se face ca nu vede, pana la urmatoarea crima comisa de români, cand va lua pozitie.

Sper sa vorbesc in numele tuturor românilor care muncesc in Italia: “Suntem aici pentru ca vrem sa muncim. Dorim sa traim mai bine si contribuim implicit la cresterea societatii italiene. Delicvența NU ne reprezinta, suntem primii care ii condamnam pe cei care comit fapte reprobabile in Italia”. Si, ca o simpla consideratie personala, PUTEM VOTA IN ITALIA SI NUMAI AVAND REPREZENTANTI IN CONSILIILE PRIMARIILOR PUTEM CONTRASTA RASISMUL CARE SE MANIFESTA UNEORI, IN DETRIMENTUL NOSTRU.

Publicam in acest sens Comunicatul oficial al Consulatului din Bologna. Aceasta luare de pozitie trebuie sa fie in vazul tuturor, italieni sau romani:

12235015_1625528217697864_3599962284545175865_n