[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cu bicicleta prin București cu 2 € pe zi sau 20 € pe an

urban-1

Asociaţia Green Revolution, împreună cu Raiffeisen Bank şi Kaufland România, au inaugurat marți, 27 septembrie, primele staţii automatizate de închiriere a bicicletelor din București. Acesta au fost poziționate în locurile nevralgice ale capitalei, mai precis acolo unde există un flux mare de călători cu mijloacele de transport în comun: Piaţa Universităţii, Piaţa Revoluţiei, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Kaufland Barbu Văcărescu, Piaţa Charles de Gaulles. Pe timp de noapte „parcările” bicicletelor sunt iluminate fluorescent, ușor de identificat.

Serviciul poartă numele de I’Velo Urban și funcționează în baza unui abonament. Practic,   în circulație au fost puse 210 biciclete care pot fi închiriate 24 de ori pe zi, cu condiția de a fi folosite 30 de minute, după care duse la cel mai apropiat rastel I’Velo unde vor lua o pauză. Depăşirea celor 30 de minute de graţie atrage costuri suplimentare dar un utilizator poate folosi de mai multe ori pe zi bicicleta.

Pentru a putea alege o bicicletă, utilizatorii trebuie să îșicreeze un cont pe www.ivelo.ro şi să se înregistreze la unul dintre centrele I’Velo Relax din Parcul Herăstrău (metrou Aviatorilor şi Arcul de Triumf) şi Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Şincai) pentru a primi cardul I’Velo.  Închirierea unei biciclete se face pe baza cardului personal I’Velo, iar validarea se face la orice statie automatizată I’Velo Urban, odată cu prima închiriere.

Pretul unui abonament este de 10 lei/zi, 35 lei/lună şi 100 lei/an. Tinerii cu vârste între 16 si 25 de ani beneficiază  de reduceri.  În cazul în care sunt depăşite cele 30 de  minute, costurile suplimentare sunt de 4 lei/30 min, 8 lei/60 min si 20 lei/90 minute.