[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cum a ajuns o tânără din Iași de la centru de plasament la studii la Sorbona

Se numește Eliza Chiriac și a intrat în plasament la familia Vătavu când avea 8 ani, după ce a fost abandonată de către părinţii ei la un centru de plasament.

Iubirea şi dedicaţia cu care a fost îngrijită au făcut ca încet-încet eleva care avea rezultate slabe la învăţătură să prindă drag de carte şi să ajungă unde nimeni nu gândea. Eliza este acum studentă în ultimul an la limbi străine la celebra universitate Sorbona din Paris.

Între timp s-a şi angajat, însă nu oriunde, ci la una din cele mai mari bănci din Franţa.

„În dezvoltarea mea personală au contribuit mai mult decât 100%. Nu cred că aş fi ajuns aici fără ei, fără suportul lor, fără eforturile lor, fără tot ce au făcut ei pentru mine. Nu sunt cuvinte pentru a-i descrie, pentru că sunt oameni cât 10 la un loc”, spune Eliza Claudia Chiriac.

Familia Vatavu a mai dat o şansă altor şase copii de la centru de plasament, pentru că spune Gheorghe Vatavu, tatăl Elizei „Satisfacţia cea mai mare este atunci când îi vezi reuşit în viaţă, când îi vezi că au scăpat de povara cea urâtă a suferinţelor”.

 

„Nu a fost ușor, mărturişeste tatăl dedicat. Dar cu dragoste şi răbdare, copilul a reuşit performanțe care păreau rupte din filme.”

Sursa: Digi24

 

Lasă un răspuns