[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cum a „ajuns” orașul Moreni în Italia

În noiembrie 2015, în Italia, a fost publicat romanul „SECRETUL URIAŞULUI 160” al scriitorului român rezident în Italia Adrian Melicovici.

12418112_964208060339068_520764798748871062_n
Scriitorul Adrian Melicovici

„Secretul Uriaşului 160” este o carte scrisă în dulcele stil clasic, ca o poveste, inspirată dintr-un fapt real, care a avut loc în perioada interbelică la Moreni, în România. După ce a promovat Târgoviştea prin expediţia „Speranţa Unui Vis” în presa italiană inclusiv, ulterior publicând o altă carte acum doi ani, de această dată Adrian Melicovici  vorbeşte despre oraşul său natal. Îmbină realitatea cu ficţiunea iar caracteristica romanelor sale persistă: personajele principale sunt, ca de obicei, reale. America şi România se unesc prin eroii lor, într-o carte tot mai cerută de către românii din Italia însă şi din alte ţări ale diasporei româneşti. Oraşul Moreni este o localitate din judeţul Dâmboviţa pe care autorul romanului l-a mai mediatizat frumos și în revista italiană socio-culturală „Marca Aperta”.
Editorii italieni s-au arătat impresionaţi de povestea din „Secretul Uriaşului 160” şi au ţinut să semneze un dublu contract cu scriitorul Adrian Melicovici, atât pentru varianta în limba română cât şi pentru tirajul mai mare în italiană.
„Secretul Uriaşului 160” este „o carte de epocă”, spune autorul căruia nu i-a fost uşor să adopte un stil ca pentru acele vremuri. Românul a avut parte şi de o mică surpriză, în sensul că două edituri italiene s-au bătut pentru a publica această carte, câştig de cauză având, după cum spuneam, Marca Aperta. „Mă aşteptam la orice dar să se afle în competiţie două edituri dintr-o ţară străină, nu credeam”, mărturiseşte scriitorul român.

cartrea adrian melicovici

Este vorba de un tiraj limitat în limba română. Cartea va fi însă şi tradusă în italiană în primăvara lui 2016 şi va putea fi achiziţionată inclusiv de cititorii italieni din librăriile italiene. Dealtfel, tirajul în italiană va fi de câteva mii de exemplare pentru început.
Varianta în limba română a cărţii poate fi comandată online pe adresa editurii, la adresa de e-mail scrivici@marcaaperta.it iar cine o doreşte cu autograful autorului, poate lua legătura direct cu el pe reţelele de socializare, inclusiv Facebook, la adresa https://www.facebook.com/adi.melicovici?