[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cum beneficiezi de asistență medicală în Italia dacă ești rezident temporar?

Ca cetățean european, dacă vă îmbolnăviți pe durata unei șederi temporare în Italia sau în altă țară (indiferent că vă aflați acolo în vacanță, într-o călătorie de afaceri sau la studii), puteți primi orice tratament care nu poate fi amânat până la întoarcerea acasă. Aveți dreptul la aceleași îngrijiri medicale de care beneficiază cetățenii asigurați în Italia.

Pentru a obține asistență medicală în Italia este necesar Cardul European de Asigurări de Sănătate sau un înlocuitor provizoriu împreună cu un document de identitate. Acest card este eliberat la cerere de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate din România, este gratuit și are o valabilitate de șase luni.

 În Italia, Cardul European de Asigurări de Sănătate se numește Tessera Europea di Assicurazione Malattia (TEAM).
Limitările Cardului European de Asigurări de Sănătate:

  • cardul nu acoperă costurile tratamentelor planificate;
  • cardul nu acoperă tratamente în centre private, ce nu au contract cu Servizio Sanitario Nazionale (SSN).

Dacă nu aveți Cardul European de Asigurări de Sănătate, sau un înlocuitor provizoriu la dumneavoastră, sunteți obligat să plătiți toate costurile asistenței medicale. La întoarcerea în țară puteți solicita rambursarea costului asistenței medicale, dacă se demonstrează necesitatea acordării acesteia și dacă aveați dreptul de a solicita un Card European de Asigurări de Sănătate (dacă erați asigurat).

În situația în care nu aveți cardul în perioada în care stați în Italia și solicitați asistență medicală și instituțiile din România confirmă, prin fax sau e-mail, faptul că sunteți îndreptățit(ă) să primiți Cardul European de Asigurări de Sănătate, veți beneficia de asistență medicală în aceleași condiții ca atunci când aveți acest card.

 

V-ar putea interesa:

Cum se obține Cardul European de Asigurări de Sănătate?

Sursa: Avocat.net

 

Lasă un răspuns