[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cum pot ajuta plantele pe bolnavii de diabet

afine

Diabetul este o condiție de sănătate care trebuie luată în serios.

În timp ce este important ca un diabetic să se afle în mod constant sub supravegherea unui medic, există unele lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la menținerea condiției sub control. Mai exact, există numeroase plante care au proprietăţi care sunt benefice în moduri diferite persoanelor care suferă de diabet.

Schinduful (Trigonela foenum graecum)

Schinduful conține cantități mari de o fibră solubilă numită mucilagiu care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Mai mult decât atât, schinduful creşte nivelurile de lipoproteine ​​cu densitate mare (HDL), aşa-numitul colesterol „bun”, în sânge, în același timp contribuind la reducerea nivelurilor de colesterol total. Aceasta, la rândul său, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, lucru care este esenţial persoanelor care suferă de diabet.

schinduf_1

Ceapa

Din punct de vedere istoric, ceapă a fost mult timp folosită în tratarea diabetului zaharat în Europa și Asia. Într-adevăr, studii științifice moderne, au afirmat capacitatea cepei de a reduce nivelul de zahăr din sânge. În plus, ceapă protejează de asemenea aparatul cardiovascular, prin reducerea nivelului tensiunii arteriale și al colesterolului.

 

ceapa

 

Usturoiul


Usturoiul prezintă beneficii multiple pentru diabetici, care sunt similare cu cele ale cepei. Cercetările au arătat că acesta are proprietăți de scădere a glicemiei..Una dintre modalitățile cele mai sănătoase pentru a consuma usturoiul, este consumați-l crud și ciopârțit aproximativ cu 5 până la 10 minute înainte de consum.

usturoi

Pepenele amar

Pepenele amar este un fruct tropical disponibil pe scară largă în Africa, Asia și America de Sud. Acest fruct, care arată ca un castravete urât, a fost des folosit în medicină populară ca un remediu pentru diabet. Studiile clinice efectuate pe oameni au demonstrat proprietățile de scădere a glicemiei a sucului proaspăt de fructe sau a extrasului din fructe necoapte.
Pepenele amar necopt poate fi găsit la magazinele alimentare din Asia, în timp ce extractele de pepene amar ar putea fi disponibile la magazinele alimentare de sănătate.

pepene amar

Armurariul

Studiile întreprinse pe Armurariu, au arătat într-un studiu publicat în revista Fitoterapie şi cercetare, ca acesta reduce nivelul de zahăr din sânge la diabetici de tip 2. Mai mult decât atât, subiecții studiului au prezentat, de asemenea, un nivel semnificativ mai mic de colesterol totală, lipoproteine ​​cu densitate mică (LDL) colesterol (așa-numitul colesterol „rău”), trigliceride și enzime hepatice – aceştia fiind markeri de boli cardiovasculare.

armurariu

Afinele

Afinele au fost utilizate încă din antichitate în tratarea diabetului zaharat. Acest lucru a fost susținut de cercetări care au relevat capacitatea lor de a reduce nivelul de zahăr din sânge.

afine

În plus, fructele de pădure şi extractele din acestea, oferă multe beneficii diabeticilor, inclusiv creşterea nivelului de vitamina C, reducând spargerea vaselor mici de sânge, prevenind astfel vânătăile, furnizând în acelaşi timp efecte ant

Gurmar

Gurmarul este un remediu popular indian folosit în diabetul zaharat, studiile demonstrând că el ajuta la îmbunătăţirea producţiei de insulina.

gurmar

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este bine cunoscută ca fiind o plantă care îmbunătăţeşte sănătatea creierului, dar, în același timp, este de asemenea utilă şi diabeticilor, așa cum a fost dovedit. El ajuta la o mai bună circulaţie a sângelui în braţe, picioare și degetele de la picioare şi mâini. Acesta este un beneficiu semnificativ pentru persoanele cu diabet zaharat, care de multe ori suferă de circulaţie proastă la nivelul extremităţilor.

ginko_biloba

Concluzie
În afară de un regim alimentar sănătos și de a lua ierburile de mai sus, schimbarea stilului de viață este lucrul cel mai important. Exerciţiile fizice pot ajuta diabeticii în mai multe moduri, inclusiv îmbunătățirea circulației sângelui, reglarea nivelului de zahăr din sânge, promovarea pierderii în greutate și protejarea sănătății cardiovasculare.

Carmen Vranițani