[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cum scăpăm de mătreață?

În anumite perioade ale anului puteţi nota apariţia neplăcutei mătreţi. Dacă acest fenomen îl remarcaţi primăvara şi toamna, e confirmat că se tratează de mătreaţă. Dacă în schimb, prezenţa acesteia este constantă pe tot parcursul anului, vorbim despre o dermatită uscată sau seboreică.

Cele două situaţii au cauze şi rezolvări diferite şi pot fi stabilite de un bun profesionist, începând cu hair-stylist-ul dumneavoastră de încredere, care vă poate da sfaturile cele mai potrivite.
Apariţia mătreţii stagionale este de origine psiho-fizică. Organismul suportă pierderi importante de vitamine şi minerale pe timpul verii, acumulează toxine datorită unei alimentaţii mai abundente în perioada mai rece. Zahărul, în cantităţi mici, consumat numai pe timpul dimineţii este un combustibil necesar creierului nostru, dar consumat în cantităţi excesive, şi mai ales la ore nepotrivite, are şi un efect inflamator.
Dermatita este o inflamaţie a pielii. Pentru a o contrasta trebuie să adoptăm obişnuinţa de a detoxifia constant organismul. În concomitanţă cu aceste atenţii este indicat să procedaţi cu un tratament exfoliant-purificant al scalpului şi aplicarea ulterioară de loţiune antiinflamatoare pe pielea curată, după şamponul antimătreaţă.
Folosirea exagerată a acestor proceduri vă pot purta alte probleme. Tratamentul exfoliant-purificant este suficient o dată pe lună, aplicarea loţiunii, o dată pe săptămână.
Apelaţi întotdeauna la cei pregătiţi în materie pentru a determina în mod corect diagnoza cazului dumneavoastră.
Sfatul coafezei Marilena Băcanu: doctorul dermatolog vă va recomanda produse farmaceutice pe bază de cortizon. Evitaţi-le. Acestea dezinflamează momentan, fără a trata inflamaţia în sine.
Fenomenul se va prezenta la scurt timp după încetarea folosirii acestora. Sfaturile, produsele adecvate şi metodologia de a le utiliza în mod corect, le veţi găsi întotdeauna la prietenul părului dumneavoastră, la HAIR-STYLIST.
Marilena Băcanu
tel. 06.97276423
373 8792487
Coafor Roma, Via Enrico Cosenz, 16

 

Lasă un răspuns