[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cum se infectează cu ciumă politică și românii din afara granițelor

Într-un peisaj mirific, – cascadă pe fundal și șosete cu „adidași” la uscat în prim plan -, formațiunea politică ADER Italia  excelează în comunicare. PR (Public Relations) al acestei „organizații politice”  zonale, care dă mai nou din coate prin Italia, nici mai mult nici mai puțin, Virgil Asoltanei.

Divorțat de mentorul său, cel cu care făcuse monumentul Eroilor din Montalto di Castro, s-a raliat cu cei care „i-au dat” foncție importantă în ADER. Iar el, ca un „politician adevărat”, și-a găsit repede adepți, „reprezentanți” ale domnilor și doamnelor din Canino, un  sat de lângă Orvieto, cu care s-a întâlnit într-un loc ce dă bine la imagine, la grătar, bineînțeles (așa cum știu românii).

Ce să facă aici? Să împartă funcții. Nu-i nici greu, nu doare și nici nu costă. Omul, dacă e cineva acum, își permite cu nonșalanță  luxul de a da noilor „intrați”. Patru a găsit, patru a uns în funcții. Așa, rapid, între o îmbucătură de carne și o stropeală de cascadă: Io, Virgil voevod, „CARE VOR FI DENUMIȚI DE MINE CU FUNCȚII de VICEPREȘEDINTE ADER CANINO”.

            

A învățat repede  politica, –  agramat, dar nu contează, așa e mai toată politica românească – cum „se dă” în politică. Rămâne să învețe și cum se ia, dacă vreodată partidul lui Onțanu va ajunge la putere.

Să sperăm să nu. Chiar nu aș vrea ca România să fie condusă în continuare de astfel de specii. Înmulțirea lor, ruina României.  

N-am vrut să-l fac vedetă pe noul „politician”, dar această mizerie românească autohtonă, acest stil de a face politică exportat și în diaspora, dăunează grav societății românești. Ce e mai rău este că acești neica-nimeni care „primesc funcții” din senin chiar se cred reprezentanții românilor. 

text: Cristi Merchea

foto: contul Facebook Virgil Asoltanei 

Lasă un răspuns