[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Dacă nu noi, atunci cine?” – Așa a început campania Alianței 2020 USR PLUS la Roma

Sâmbătă, 9 martie, așa cum scriam AICI, la Roma,
Casa la Salle” via Aurelia 472, a început turneul electoral al Alianței 2020 USR-PLUS prin prezentarea a patru candidați pentru alegerile europarlamentare:
Cristian GhineaIulian LorinczGabriela MirescuStefan Palarie. Prezent și senatorul de diaspora,  Radu Mihail,


      O întâlnire organizată prin grija membrilor săi de la Roma, (amintesc pe Cerasella Ponta, Camelia NemesMarius Iosif PatraucianuVasile Mutu) .

       Nu voi face aici profilul fiecărui candidat care a vorbit sâmbătă la întâlnire, dar concluzia generală a fost că există oameni noi, tineri pregătiți la școli europene, oameni cu viziuni moderne, neafiliați dreapta sau stânga (încă) dar care au propuneri coerente și discursuri admirabile. (pentru cei care vor, aici VIDEO cu întreag evenimentul).

         Firul conductor al discuțiilor? Calitatea membrilor Alianței, Diaspora „ca bumerang, cu valiza aici și sufletul acasă, care așteaptă ceva de la decidenții politici”(Gabriela Mirescu), scoaterea oamenilor la vot, a prietenilor și rudelor din țară dar și a celor din străinătate care, deși foarte mulți, participă în număr redus la vot.
   Referitor la numărul secțiilor de votare și al problemelor existente în diaspora, senatorul Radu Mihail a spus că vor veghea la buna desfășurare a votului și la alegerea secțiilor de votare. Mai mult, USR a avut și o inițiativă prin care au cerut celor din diaspora să găsească și să semnaleze locurile cu mulți români pentru a crea secțiile de votare necesare. Vor face și ce vor dori ei, și măgării, dar, a spus senatorul, și în MAE cât și la AEP există mulți oameni de bună credință care-și fac treaba așa cum trebuie.

Cerasella Ponta și noua membră USR, Alina Harja

      S-a discutat și despre alinierea sau nealinierea, momentan, a Alianței 2020 la unul din grupurile europene existente, Cristian Ghinea subliniind faptul că în acest moment există un curent care nu face bine Uniunii ce tinde spre a o deșira, inclusiv din partea Italiei, fondatorul acesteia.

Dacă nu noi, atunci cine?

       Gabriela Mirescu, emigrată de 17 ani în Elveția, a rositit, printre cele multe o frază destul de relevantă: „Dacă nu noi, atunci cine?”, referindu-se la implicarea tinerilor,  a celor care au emigrat forțat din cauza politicii românești și care sunt cei mai îndreptățiți să o facă

      Momentul a fost marcat și de intrarea unui membru nou în acest partid, Alina Harja, fostă jurnalistă activă, angajată în administrația publică italiană. La ora actuală în diaspora există circa 700 de membri înscriși în Alianță.


        Deși puțin dezamăgiți inițial fațăd e așteptări, organizatorii evenimentului, Cerasela Ponta, Ionuț Călugăru, Camelia Nemeș, au plecat cu convingerea că există la Roma, în Italia,  acei profesioniști, acei oameni responsabili care merită și trebuie atrași în această mișcare de unde se pot schimba multe în politica românească și, ulterior, în economia și viața de zi cu zi a poporului român. Deja câțiva dintre cei prezenți și-au exprimat dorința de a intra în rândurile Alianței 2020 USR PLUS. 

Cristi Merchea

        

        

Lasă un răspuns