[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

DACIA sub 5000 €!

nouvelle-sandero-stepway-B52-650x360-E2-hub

La început în India, din 2016, apoi în toată lumea. Acestea sunt planurile firmei Renault care intenționează să atace piața cu un produs ieftin sub marca DACIA, relatează evz.ro

În 2014, profitul operaţional a urcat la 1,61 miliarde de euro (1,82 miliarde de dolari), de la 1,24 miliarde de euro în 2013. Analiştii se aşteptau la 1,45 miliarde de euro.

Veniturile au crescut cu 0,3%, la 41,1 miliarde de euro.

MAȘINA ultra low-cost

Renault se extinde pe pieţele emergente şi vrea să introducă anul acesta un vehicul ultra low-cost în India şi se pregăteşte să producă maşini în China din 2016.

În septembrie 2014, cotidianul francez „La Tribune” a dat primele detalii despre viitoarea maşină ieftină a grupului Renault, cu un preţ de cost mai mic de 5.000 de euro, care va putea avea diferite caroserii, începând de la citadină şi până la un mic SUV.  Conform sursei citate, aceasta ar urma să fie produsă sub brandul Dacia.

Începând cu anul viitor, mașina va fi comercializată în India, urmând să ajungă şi pe pieţele din America de Sud şi Europa. Această gamă de maşini ieftine vor fi fabricate mai întâi la uzina Renault de la Chennai, India, mai anunța, anul trecut „La tribune”.

Ulterior, maşina va fi produsă şi vândută şi în America de Sud şi „ar urma să ajungă şi în Europa unde va fi produsă la o uzină mai apropiată”, a mai spus sursa. Modelul a fost conceput de centrul de inginerie al alianţei Renault-Nissan de la Chennai, înfiinţat 2007.

În prezent, Renault produce modelele din gama „Entry” la uzina de la Piteşti, dar şi la Togliatti (Rusia), Curitiba (Brazilia), Medellin (Columbia), Chennai (India).

mai multe pe evz.ro