[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Dacica – ASD Grottaferrata 3-0

medci golRoma, duminică, 6 oct.

DACICA – echipa de suflet a românilor din Roma

balotelliStadionul Borghesiana din Via Lentini a fost duminică gazda unui meci de zile mari pentru echipa românească ”Dacica”. Tribune pline, oameni în picioare care au asistat la un meci de toată frumuseţea. În meciul de ieri s-au confruntat echipa construită de vrâneanul Silviu Ciubotaru, care cu greutăți și probleme duce înainte visul dorit și echipa ASD Grottaferrata. „O echipă de mijloc al clasamentului pe care am învins-o fără prea multe dificultăţi” ne spune fericit Cristi STAICU, antrenorul şi omul de suflet al echipei. Au marcat: Cristi Mihai în minutul 33 şi 42 şi Florin Blente şi în minutul 75.

Partida a fost dominată de DACICA, românii impunându-se încă de la început pe teren. Echipa românească are şi un jucător de culoare, mai nou. Balotelli, cum îl strigă suporterii, pe numele adevărat Mar Tiun („românul de culoare” adus de Silviu Ciubotaru prin intermediul unui profesor universitar senegalez) a făcut deliciul meciului. Bun dribleor, fotbalistul nu a reuşit să marcheze dar a pus în dificultate de fiecare dată adversarii din Grottaferrata.

Silviu Ciobotaru ne vorbeşte cu simpatie şi admiraţie despre el, despre spiritul de echipă şi prietenia de care este înconjurat acesta. Un semn al integrării în mijlocul celor integraţi, un semn de prietenie faţă de un tânăr talentat.

Am încercat să-l dăm unei echipe mai mari, unde să câştige şi ceva bani dar nu am reuşit. Am încercat la „Caninese” care sunt în excedenţă, îi dădeau 150 de euro pe lună şi să facă naveta de la Roma la Caninese. Deasemenea, la Marino, au încercat tot aşa, să-l ia pe degeaba şi el, atunci a yis că mai degrabă rămâne cu „Dacica” pentru că noi oricum l-am ajutat să stea undeva, cu un alt jucător. Îi mai dăm şi câte o sută, două de euro, cum putem. De două luni e parte integrantă a echipei şi l-am adoptat ca pe un copil al nostru”.

Silviu Ciubotaru – inimă de român

dreablingCâteva fete din staff-ul echipei au strâns bani pentru aceasta pe care Silviu Ciobotaru i-a donat pe loc unei familii de români din Zagarolo. Familia, cu patru copii şi cu mama şi tata fără muncă, are o problemă deosebit de gravă la care Silviu nua fost indiferent. Femeia a fost diagnosticată cu o formă de cancer iar situaţia lor este disperată.

Prezenţi la meci, membrii din conducerea Asociaţiei Părinţilor Români din Italia s-au angajat şi ei să sprijine această familie cu probleme.

Un meci de fotbal care a reunit o parte a comunităţii româneşti cu bucuriile şi necazurile ei, cu oameni săritori, atenţi la semenii lor. Gazdele au oferit la sfârşit şi o gustare, prilej de socializare şi schimb de păreri.

Forza DACICA! 

C.M.