[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Daniela și Mariana, fetele care fac… pisici

De Ziua Iei, a Sânzienelor, Mariana Atomulesei și Daniela Sandu au făcut… pisici. Pisicuțe speciale, îmbrăcate cu ii și împodobite cu coronițe de flori pe cap. O interpretare artistică așa cum doar ele știu să facă.

Aproape ascunse într-n stand de la Zilele Focșaniului, (6-8 iulie 2018) printre blănurile și kitch-urile care au invadat evenimentul, cele două creatoare erau prezente cu lucruri total diferite. Obiecte create de mâinile lor, după sufletul și inspirația lor artistică: bijuterii din pastă fimo, căni frumos colorate și ornate, broșe, vase pentru flori, bufnițe cochete din porțelan, pisicuțele sus menționate, obiecte de diferite întrebuințări de mai mare dragul să le vezi și să le ai acasă.

Am avut o doamnă la Focșani care a apreciat și a luat o cană din porțelan

Greu de ales, greu de decis pentru că toate sunt haioase, frumoase și invitante.

Cu o artă mai puțin „normală”  pentru publicul local, practic piața din Focșani e aproape inexistentă. „Am avut o doamnă la Focșani care a apreciat și a luat o cană din porțelan” ne-au spus fetele. O doamnă… În rest? Vânzările sunt la Târgul Țăranului din București, la Sibiu sau Sighișoara, la… Bruxelles

Bijuteriile lor sunt cele mai căutate, decorațiunile fiind mai greu accesibile.

În București se întâmplă să rămân fără aceste pisici de pus pe perete așa că, sâmbătă seara stau și pictez pentru a avea a doua zi la târg”.

Din familie de pictori, fetele au început să dea frâu acestei pasiuni „la o vârstă mai…” spun zâmbind.  Dar nu contează. Arhitect pe timp de zi, la birou până la 18 seara, Daniela începe munca artistică mult mai târziu, pe la 21-22, terminându-se de multe ori spre dimineață. Pentru că arta cere sacrificii.

dav

Nu trăiesc din asta, nu încă,  dar mi-ar plăcea pentru că este mult mai relaxant decât munca de birou. Când stau și fac o cană, o pictez, e o altă senzație decât cea pe care o am când stau non-stop în fața calculatorului” spune Mariana. Și o spune mereu zâmbind.

Colorate, vesele, cât mai colorate”, produsele lor își așteaptă iubitorii de frumos.

Cristi Merchea

Lasă un răspuns