[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Davide Ciornei – cel mai mic dublu campion italian la Kick Boxing

      Născut în 2008 la Alcamo, provincia Trapani, Davide are 11 ani și, de câteva zile, este noul dublu campion italian la Kick Boxing. Ni l-a semnalat Elena Ciobanu, președinta Asociației „Decebal și Traian” din localitate care promovează și pune în valoare copiii români din zona Alcamo. 

 

      În perioada 31 mai -2 iunie la Rimini a avut loc finala WTKA la King Boxing în urma unui maraton al sporturilor marțiale desfășurat pe mai multe etape. Trecut de prelimiminarii fără probleme, Davide a cucerit două medalii de aur la categoriile Kick Light și Light Contact unde participă copii sportivi între 8 și 12 ani.

   Povestea

      Davide s-a născut în Italia din părinți care au emigrat în Peninsulă în 2005, stabilindu-se în Sicilia. Povestea micului campion este pe cât de simplă pe atât de fascinantă. Deși s-a născut în Italia, Davide a moștenit inevitabil vena sportivă de la tatăl său care, mai tânăr fiind, a activat la cluburile sportive din Iași.

      De mic, Davide a privit la televizor, alături de tatăl său, nu meciuri de fotbal, ci meciuri de box, karate și, în general, lupte marțiale. L-au fascinat iar primele sale jucării cu care adormea la cap au fost soldații, karatiștii sau armele. A venit vremea să-l însoțească pe tata o dată sau de două ori la cluburile din Sicilia unde lucra la security și astfel, unul din colegii tatălui său l-au invitat la sală.

      La sală, în sepembrie 2015 scânteia s-a aprins și nu s-a mai stins. De atunci Davide merge regulat la antrenamente iar rezultatele sale sunt mai mult decât promițătoare. Un sport greu pentru care micul campion lasă fără regrete joaca pentru a se antrena. Și nu pentru că vor mama și tata. Nu, lui îi place sportul acesta și este cel mai bun din Italia acum.

      La educație fizică nu are 10 pentru că-i român

       Are casa plină de medalii și diplome obținute cu sacrificiile lui și cele ale părinților. Un sport care costă dar pentru care mama și tata nu precupețesc niciun efort. Și, cu toate acestea, Davide nu are cea mai mare notă la educație fizică. E român.

 

       Dar asta nu-l supără, la fel cum nu se supără nici când colegii săi italieni organizează onomastici sau alte evenimente unde nu  este invitat penru că-i nu-i de-al lor, deși s-a născut acolo, la Alcamo. El își vede serios de școală, unde are note bune, de sport, de părinți și de visul său.

       Noi îi dorim succes și să ia cele mai râvnite centuri, să câștige cele mai mari concursuri, să-și urmeze visul.

Cristi Merchea

Lasă un răspuns