[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

De la 1 Iulie România trece la cel mai mic preț european al medicamentelor

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat că România va trece de la 1 iulie la cel mai mic preț european al medicamentelor, noile prețuri fiind deja cunoscute în domeniul sanitar.


De la 1 iulie, România trece practic la cel mai mic preț european, așa cum este normal, ținând cont și de prevederile și reglementările ordinelor de ministru, așa cum confirmă și contextul socio-economic pe care România îl traversează. Prețurile aici nu pot fi similare prețurilor din țările cu alte PIB-uri mult mai puternice decât țara noastră. Au fost purtate discuții și cu Comisia Europeană, cu partenerii internaționali în totalitate — FMI, CE—, cu asociațiile de producători, asociațiile de distribuitori, cu lanțurile de farmacii, ca să asigurăm distribuția și să nu avem deficiențe în aprovizionare și în accesul pacienților către medicamente„, a declarat Bănicioiu.

Ministrul a explicat că în prezent toate prețurile sunt afișate pe site-ul Ministerului Sănătății, că spitalele și Casa de Asigurări sunt înștiințate asupra schimbărilor iar toată economia care se va face va rămâne tot în bugetul ministerului.

 

Sursa: www.agerpres.ro