[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

De Sânziene scriem și dăm mai departe poVestea iei de Vrancea

     

     Asociația “Eu, tu și ei” vă invită de Sânziene, pe 24 iunie, la Muzeul “Rădăcina Vrancei” din comuna montană Bârsești, pentru a celebra împreună portul traditional vrâncenesc și mai ales ia străveche de Vrancea, obiect de colecție de o rară bogăție artistică dar din ce în ce mai greu de găsit în zilele noastre. Evenimentul are loc în cadrul “Caravanei de lectură pentru copiii din sate”, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național prin intermediul căruia copiii sunt încurajați să citească și să exploreze lumea prin lectură în vacanța de vară. Copiii vor avea ocazia nu doar să citească din culegerile de etnografie și folclor pentru a descoperi prin joc cum și cât de frumos se îmbrăcau străbunii lor, dar vor avea ocazia să citească și “cărți vii” și să admire costume populare vechi, nepervertite de influențele modernității. Cei mici sunt invitați să se prindă într-un lanț al generațiilor și, prin intermediul metodei storytelling, cu ajutorul părinților și bunicilor, să recompună și să dea mai departe poveștile și legendele din Țara Vrancei.

       Aneta Hușcă, meșter popular din Bîrsești, specialistă în țesături populare, dar și Ioana Cojocaru, nevastă de cioban care încă mai poartă zi de zi catrința țesută din lână de oaie, toarsă chiar de ea, vor povesti despre viața de zi cu zi a oamenilor din satele istorice ale Vrancei. O vom mai avea alături pe Cristina Diana Enache, cunoscut ilustrator de cărți pentru copii, care le va povesti micuților cum se „desenează” cărțile de povești. Cei mici vor avea ocazia să stea de vorbă și cu două activiste pentru drepturile omului, Aurora Martin și Mihaela Kovacs.

       Dăm viață muzeului „Radacina Vrancei”

    Întâlnirea copiilor cu tradițiile strămoșești are loc de Ziua Universală a Iei în casa-muzeu creată de Costică Beșa, oier vrâncean și colecționar de obiecte etnografice din Vrancea, care a trecut la Domnul în iunie 2016. În urma sa a rămas Muzeul „Rădăcina Vrancei”, deschis în 2010, care deține în patrimoniu sute de..

Contnuare in:

De Sânziene scriem și dăm mai departe poVestea iei de Vrancea

Lasă un răspuns