[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Decizie istorică! Modovenii au dat liber la intrare românilor doar cu buletinul

basarabiaRomânii pot merge doar cu buletinul în Moldova. Bogdan Aurescu salută decizia guvernului de la b1.ro

„Această măsură reprezintă un semnal politic clar al angajamentului Republicii Moldova faţă de parcursul său european, un instrument concret de încurajare a contactelor şi schimburilor celor mai diverse între cetăţenii de peste Prut şi cei ai Uniunii Europene, inclusiv ai României, precum şi de susţinere a racordării statului vecin la spaţiul european”, susține Bogdan Aurescu.

Potrivit comunicatului, Aurescu a vorbit despre facilitarea accesului cetățenilor UE în Republica Moldova în cursul întrevederii pe care a avut-o pe 25 marie cu președintele Parlamentului din statul vecin.

„Adresez deosebite mulţumiri autorităţilor de la Chişinău pentru această decizie care vine în sprijinul întăririi legăturilor dintre cetăţenii de pe cele două maluri ale Prutului şi care reconfirmă trăinicia Parteneriatului Strategic dintre statele noastre”, a mai declarat Ministrul.

Guvernul republicii Moldova a adoptat hotărârea 63/2015 prin care se amendează cadrul legislativ existent cu privire la documentele în baza cărora este permis accesul cetăţenilor străini în Republica Moldova. Astfel, cetățenii Uniunii Europene vor avea posibilitatea de a intra pe teritoriul acestei țări în baza cărților naționale de identitate.