[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Declarația premierului Florin Cîțu, după începerea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19: Vaccinarea este sigură, voluntară și neobligatorie

           Mesajul premierul Florin Cîțu a venit la scurt timp după ce o asistentă medicală de la Institutul de Boli Infecțioase ,,Matei Balș” din București a fost prima persoană din România vaccinată împotriva Covid-19.

 

Mesajul premierului postat pe Facebook:

,,Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România și un moment istoric/ de referință pentru țara noastră, în lupta împotriva virusului care a răpit prea multe vieți și a bulversat întreaga lume! Mihaela Anghel, asistent medical din echipa care a preluat primul pacient confirmat cu SARS-CoV-2 în țara noastră, a primit și primul vaccin împotriva COVID-19. După 10 luni de la primul caz de infectare din România, începe lupta prin care ne putem recâștiga viața normală.

Vaccinarea împotriva COVID-19 începe cu oamenii fără de care sănătatea românilor nu ar mai putea fi asigurată. Vor fi vaccinuri gratuite pentru toți cei care doresc să se imunizeze. Pentru cei care încă ezită, specialiștii vin cu informații solide, validate științific, care să-i ajute să ia decizia corectă.

Vaccinarea este sigură, este voluntară/ neobligatorie și nu vor fi impuse restricții pentru cei care nu se vaccinează! Vaccinarea împotriva Covid-19 reprezintă calea cea mai rapidă și mai sigură de gestionare a pandemiei, de limitare a acesteia. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, inclusiv în perioada Crăciunului și a Anului Nou, ne oferă șansa revenirii la normalitate.

Ieri am primit primele 10.000 de doze de vaccin, și săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze. România va beneficia inițial de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin. Primii pași din cadrul campaniei de vaccinare s-au desfășurat ireproșabil până acum și sunt sigur că această campanie se va derula foarte bine în continuare. Comisia Europeana are contracte încheiate cu încă alți cinci potențiali furnizori de vaccin. Alte vaccinuri vor fi disponibile după momentul aprobării.”

Lasă un răspuns