[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Demnitari români în prima vizită post pandemie la conaționalii noștri emigrați

     O delegație la nivel înalt a luat zilele acestea „Drumurile Europene” pentru a se întâlni cu românii din diaspora în contestul relaxării situației post covid 19. 

      După ce zilele trecute Ovidiu Burdușa, secretarul Departamentului Românilor de Pretutindeni și  senatorul Viorel Badea, președintele Comisiei Senatoriale pentru Românii din Afara Granitelor  au fost în nordul Italiei la Bologna, Torino, Milano și Venezia unde au avut mai multe întâlniri, astăzi, 19 iunie, delegația s-a aflat la Viena. Aici a avut loc prima întâlnire cu românii din Austria, precum și cu oficialități din ambasada noastră la Viena. În Austria sunt însoțiți și de Irina Neacșu, director general DRP.
       Oficialii de la București au fost primiți de ambasadorul României la Viena, ES Bogdan Mazuru alături de personal al instituției și români rezidenți în Viena.


Austria găzduiește o comunitate bine integrată, mereu în creștere și care solicită deschiderea consulatului general de la Salzburg. Mai mult, sunt români care se implică în viața socială din România prin diverse proiecte. Unul dintre ele, spre exemplu, fiind cel desfășurat prin Parohia Ortodoxă Română de la Viena care acordă ajutor la peste 500 de copii din familii devaforizate din România. Comunitatea romanilor din Austria este un exemplu de diaspora implicată in nevoile societății de acasă.


Săptămâna viitoare delegația se va deplasa în Republica Elenă la Salonic, Atena si  Insula Creta unde, de asemenea,  vor avea loc întâlniri cu români rezidenți, asociații și reprezentanți ai Statului Român.  vor urma vizite în Grecia 


„Vreau ca in fiecare weekend să fiu in mijlocul comunității, ne-a declarat Ovidiu Burdușa. E un efort uriaș. Poate la sfârșitul săptămânii ar trebui să mă odihnesc dar cum funcția este trecătoare, vreau sa-mi las o amprentă pozitivă la acest departament, să rămână ceva pe urma mea.”

Lasă un răspuns