[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Denisa Curtașu, o pianistă de excepție

559500_530499093643281_1104020726_nDeunăzi ne-a parvenit la redacție povestea unei adolescente care, la prima vedere nu are nimic deosebit. De ce scriem despre ea? Pentru că Denisa nu este nici pe departe fata din fața calculatorului, cea care se plimbă în mall-uri din lipsă de activitate și nici nu își petrece viața în fața oglinzii. Nici cu păpușile nu a cochetat prea mult.
Născută în Târgovişte la 8 mai 1998, Denisa a iubit încă de mică muzica: cânta și dansa toată ziua.”La vârsta când trebuia să o înscriu la şcoală, ne povestește tatăl ei, Cătălin Curtașu, am întrebat-o cam la ce şcoala ar dori să înveţe, ce ar dori sa fie cand va fi mare, așa cum se întreabă copiii de mici. Ea mi-a răspuns:
,,-Vreau sa mă fac cîntăreaţă. Îmi place să cânt”.
La aceste răspunsuri, eu personal i-am spus: ,,Dena, dacă doreşti să ajungi o cântă-reaţa, trebuie să înveţi notele musicale pentru a cânta la un instrument şi i-am dat exemplu pianul. Așa că am hotărat împreuna, noi doi ca să o înscriu la liceul de muzică din oraşul Târgovişte .333948_274387552585090_585780491_o
După un mic examen de admitere la Liceul de artă “Balaşa Doamna din Târgovişte” pe care Denisa la trecut cu brio au urmat primii trei ani de studiu unde ea reuşeste să fie una din cele mai bune eleve ale liceului, obţinând 16 diplome de merit la concursuri naţionale şi internaţionale.
Datorită rezultatelor bune obţinute a fost nominalizata din partea Liceului să participe la un curs de “massterclas” susţinut de un professor italian,la aceste cursuri profesorul din Italia observând nivelul ridicat de studiu pe care Denisa îl avea și nu a ezitat să propună participarea ei la un concurs in Italia.
În urma acestui concurs, Denisa primeşte propunerea de a continua să studieze in Italia. Așa se naște ideea venirii și stabilirii în Italia.
Chiar dacă pentru tatăl Denisei această hotârâre nu a fost ușoară, accea de a pleca într-o lume necunoscută, o ţară nouă, dragostea pentru copil și pentru pasiunea acestuia au fost mai puternice decât orice altă dificultate. Purtător de un handicap locomotor cu implicațiile lui asupra muncii și activității de zi, tatăl Denisei a hotărât că trebuie să facă toto ce-i stă în putință pentru a da cei mai bun fiicei lui.
Aşa că in anul 2008 luna octombrie cei doi dau curs invitație și părăsesc țara ”fără nici o remușcare”.
Urmează un an de studiu pentru învățarea limbii italiene și admiterea la Conservatorul din Potenza unde intră cu nota maxima, 10 la vârsta de 11 ani. ,
Timpul a trecut nu fără urme și, la 15 ani pe care-i va împlini în curând, Denisa se pregătește de examene pentru anul 5 la conservator și are în spate un palmares demn de lăudat. In aprilie 2012 reușește să câștige concursul televiziv “ Talenti alla Ribalta” difuzat de o televiziune di Arezzo, zona unde locuiește împreună cu tatăl său.

Romulus Popescu, organizatorul festivalului: „Am rămas fără cuvinte, e un mare talent. Cred că va fi una dintre cele mai mari pianiste romance.”

Lasă un răspuns