[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni supune spre dezbatere publică legea privind finanțarea proiectelor în diaspora

Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni supune spre dezbatere publică proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 321/2006

Promovarea prezentului proiect de lege este motivată de numeroasele solicitări venite din partea mediului asociativ privind necesitatea simplificării mecanismului de finanțare, precum și de eliminare a unor interpretări contradictorii ale textului de lege.

Modificarea Legii nr. 321/2006 privind regimul acordării finanţărilor nerambursabile a programelor, proiectelor sau acţiunilor pentru sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora, precum şi a modului de repartizare şi de utilizare a sumei prevăzute în bugetul Ministerului Afacerilor Externe pentru această activitate, va avea în vedere aspecte privind eficientizarea procesului de finanţare evaluare şi implementare.

Proiectul de act normativ poate fi consultat pe pagina web a departamentului, http://www.dprp.gov.ro, în cadrul secțiunii Legislație – Documente în consultare publică.

Sugestiile şi opiniile referitoare la modificările propuse cu privire la proiectul de Lege pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Afacerilor Externe, Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, Bd. Primăverii nr.22, sector 1, Bucureşti, prin fax la nr. (004) 021 233 39 53 99 sau la adresa de e-mail: transparenta@dprp.gov.ro, până la data de 3 noiembrie 2015.