[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

DEPRESIA LEGATĂ DE BOALA PARKINSON

Cercetare

Potrivit unui nou studiu publicat în “Neurologie”, jurnalul medical al Academiei Americane de Neurologie, oamenii care sunt deprimaţi ar putea prezenta un risc semnificativ mai mare de a dezvolta boala Parkinson. Cercetătorii de la Spitalul General Veteranilor din Taipei, Taiwan, au analizat dosarele medicale a peste 20.000 de persoane pe parcursul a 10 ani. Constatările oferă o perspectivă substanțială despre boală .” Depresia este legată în alte studii de boli cum ar fi cancerul şi accidentul vascular cerebral „, afirmă autorul studiului, Albert C. Yang, MD, PhD. ” Studiul nostru sugerează că depresia poate fi, de asemenea, un factor de risc independent pentru boala Parkinson. „

Caracteristicile acestei boli tragice

parkinsonO tulburare neurologică cronică, care se agravează progresiv în timp, boala Parkinson poate devasta vieţile şi familiile. Acesta tinde să lovească oamenii cu vârsta de peste 50 de ani. Principalele simptome ale bolii includ :

– Tremurături, sau tremor, a maxilarului, fetei, mâinilor, braţelor şi picioarelor

– Rigiditate a corpului, brațelor și picioarelor

– Modificări în vorbire și scriere de mână

– Dificultăți de coordonare și echilibru

– Pierderea capacităţii de mişcare automată

Persoanele care suferă de boala Parkinson au, de asemenea, concentraţii scăzute de dopamină, un neurotransmiţător care reglementează centrii creierului, precum cei de mișcare și de răspunsuri emoționale. Depresia este frecventă la cei cu boala Parkinson spune studiul din Taiwan, el fiind primul care a recunoscut o posibilă corelație între stările mentale de depresie și de dezvoltare a bolii Parkinson mai târziu în viaţă.

Metodă şi rezultate

Cercetătorii au efectuat o examinare retrospectivă pe 23180 de pacienți ( 4634 cu depresie și 18544 la subiecţii de control ). Fiecare participant a fost monitorizat timp de zece ani pentru a urmări rata de cazuri noi de boala Parkinson. Echipa de cercetare a exclus pe cei care au fost diagnosticati cu PD în 2-5 ani, pornind de la un diagnostic de depresie.

După ajustarea rezultatelorîn funcţie de vârstă, sex, diabet zaharat, hipertensiune arterială și factori suplimentari, cercetătorii au descoperit că pacienţii cu depresie au avut de 3.24 ori mai multe şanse de a dezvolta PD în contrast cu ceilalţi subiecţi.

 ” Multe întrebări rămân, inclusiv dacă depresia este un simptom precoce al bolii Parkinson, mai degrabă decât un factor de risc independent pentru boală „, a observat Yang. ” Studiul nostru, de asemenea, a constatat că depresia e greu de tratat, vârsta înaintată, au fost factori de risc semnificativi. „

Carmen Vraniţani