[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Deputatul Aurelian Mihai: „De ce ați mai candidat, oameni buni, dacă nu vă interesează problemele diasporei?”

aurelian mihai borghesiana

PNL, PMP și USR diaspora au început deja să își bată joc de românii din diaspora!

Președintele Iohannis a retrimis în Parlament propunerea de lege pentru eliminarea a 102 taxe, în care sunt cuprinse și taxele consulare.

Acest fapt, văduvește diaspora de câteva beneficii de natură fiscală, în ciuda faptului ca trimitem anual peste 4 miliarde de Euro către țară, bani care generează impozite și taxe, de peste un miliard de Euro, cu mult mai mult decât diferența la buget adusă ca urmare a acestei modificări în privința celor 102 taxe propuse pentru eliminare!

În atare condiții, neavând nici o reacție din partea parlamentarilor aleși ai diasporei din PNL, PMP și USR, consider că trebuie să atragem atenția asupra acestor 6 parlamentari și partidelor pe care le reprezintă, dumnealor nefăcând ABSOLUT NIMIC în sprijinul acestui demers legislativ care ar scuti diaspora de plata taxelor consulare, precum și românii din teritoriile istorice de aceleași taxe, inclusiv, cea pentru obținerea cetățeniei române.

Alde insista în sprijinul promulgării după adoptare și răspunsul CCR a propunerii de lege, ca proiect venit în sprijinul diasporei.

Semnalez încă o dată dezinteresul total al PNL, PMP și USR față de problemelor românilor din afara țării, partide ai căror parlamentari au câștigat recentele alegerile în diaspora, al liderilor acestor formațiuni politice, insensibili la problemele românilor care se află departe de casă!

Este rușinos, ca după ce au obținut votul din partea diasporei, la câteva zile distanță, acești proaspeți parlamentari să uite deja angajamentele pe care și le-au asumat în sprijinul românilor din Basarabia și al tuturor românilor aflați în afara țării!

Pentru mine, ca român care a trăit 11 ani în Spania și deputat al românilor din diaspora în legislatura 2012-2016, tăcerea și lipsa oricărei reacții pe acest subiect al taxelor consulare din partea noilor deputaților și senatorilor PNL, PMP și USR, reprezintă este un act politic rușinos, laș, denotând o lipsă crasă de respect cel puțin pentru alegatorii care i-au votat câteva zile în urma, dacă acești parlamentari nu doresc să privească către toți românii din diaspora!

Să fie aceasta nimic altceva decât dezinteresul dumneavoastră marcat de lipsa de reacție față de problemele legate de taxele consulare pentru diaspora, lipsă de interes demonstrată în septembrie 2014 când mă aflam în greva foamei în Parlament militând pentru eliminarea și reducerea taxelor consulare, taxe pe care am reușit să le elimin în cazul certificatelor de naștere și a titlurilor de călătorie pentru minori, astăzi, peste 100.000 de copii români fiind beneficiari ai eliminării acestor taxe consulare? 

Astăzi mă pregăteam să vă felicit pentru obținerea mandatului parlamentar, înțelegându-vă bucuria, sentimentul de imensă fericire cu ocazia victoriei, cum și eu l-am simțit la rândul meu, cu ani în urmă, dar se pare că încă vă mai sună ecourile chefurilor de partid în minte, în plin post al Crăciunului!

De ce ați mai candidat oameni buni, dacă nu vă interesează problemele diasporei?

Rușine domnilor și dragilor noi parlamentari ai diasporei!

Aurelian Mihai, deputat ALDE diaspora