[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Deputatul pentru diaspora, Doru Coliu vrea cărți de identitate CORECTE pentru românii din străinătate

Pașaportul CRDS, cartea de identitate și cartea de rezident provizoriu sunt ilegale, nerecunoscute și lipsite de valoare”

„Am avut astăzi la Parlament, alături de colegii mei din Comisia pentru românii de pretutindeni, o discuție informală cu doamna Ministru Natalia Elena Intotero pentru a insista asupra soluționării de urgență a problemei actelor de identitate a românilor din Diaspora (pașaport CRDS, cartea de identitate și cartea de rezident provizoriu). Acestea sunt ilegale, nerecunoscute și lipsite de valoare. În urma argumentelor prezentate, am căzut de acord că soluția cea mai eficientă este crearea unui document de identitate CORECT și mă bucur că avem susținerea ministerului în acest sens.

În plus, am avut, de asemenea, o întâlnire cu doamna Maria Melania Ghica, Director Adjunct al Direcției Pașapoarte și domnul comisar-șef de poliție, Cătălin Aurel Giulescu, Director Împuternicit al Direcției pentru Evidența Populației din cadrul Ministerului de Interne. Amândoi au fost de acord cu soluția pe care am propus-o și am stabilit o întâlnire comună pentru luni, 12.02.2018, la care vor participa și reprezentanți ai Secției Consulare și ai Poliției de frontieră pentru a creiona o formă a noilor acte de identitate. Să fie într-un ceas bun!”

Lasă un răspuns