[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Descoperire la Milano: „Academia hoților români”

Descoperire la Milano: „Academia hoților români” recrutau copiii săraci din suburbiile românești, îi intruiau în stil militar pentru jafuri, apoi îi aduceau în Italia.

Băieții săraci din România erau selectați și instruiți, după care „liderul” le dădea telefoane mobile, le indica obiectivele de jefuit, cât și cocktailuri molotov cu care să acopere evadarea după ce dădeau spargerile.

Cu toate acestea, noii „recruți” nu primeau din partea „Academiei” niciun ban. Trei dintre cei prinși au dormit pe stradă, în spații abandonate sau într-un parc din Milano.

Arestații au fost atât de bine instruiți încât chiar și în fața poliției nu au trădat organizația și au rămas tăcuți. Membri „Academiei” au fost arestați la Milano după ce au fost prinși în flagrant. Este vorba despre Robert Chele (40), Vasilica Popa (37), Constantin Ciocatei (28) și Petru Adrian Chindea (18).

Membri Academiei au dat spargeri la Viena, Paris, Florența și, de asemenea, la Milano, în 2013, unde au jefuit magazinul de bijuterii Pisa din Via Verri.

Au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să dea o spargere la un magazin de bijuterii din via Lupetta, în apropiere de via Torino, la Milano. În magazin se aflau bijuterii și ceasuri în valoare de peste 500.000 de euro.

Investigatorii susțin că acesta era un jaf mic, un test pentru noii recruți.

Sursa: IlGiornale

Lasă un răspuns