[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Descoperită cea mai completă armură romană găsită vreodată, rămasă în urma bătăliei de la Teutoburg

   

      Săpăturile arheologice efectuate în Kalkriese (Germania) au scos la lumină rămășițele celei mai complete armuri romane recuperate până în prezent. Aaceasta a aparținut, probabil, unui soldat sacrificat după bătălia din pădurea Teutoburgului, în anul 9 d.Hr, potrivit storicang.it

     O echipă de arheologi a recuperat rămășițele celei mai complete și mai bine conservate armuri romane care a supraviețuit până în prezent. Este o lorica segmentata, armura caracteristică romană compusă din folii pe care le purtau legionarii romani. Descoperirea a fost făcută pe dealul Kalkriese, locul în care în anul 9 d.Hr. a avut loc unul dintre cele mai grave dezastre militare din istoria Imperiului Roman: Bătălia de la Teutoburg.

     Stefan Burmeister, directorul Muzeului și Parcului Kalkriese – dedicat bătăliei de la Teutoburg și Germaniei în timpul lui Augustus – a explicat că această corațăa aparținut, probabil, unui legionar capturat în timpul bătăliei și apoi sacrificat, practică pe care războinicii germani obișnuiau să o aplice pe adversarii capturați. Acest lucru ar explica de ce armura, o pradă extrem de valoroasă pentru acea vreme, a fost în schimb abandonată pe câmpul de luptă. „Într-un context ritualic, corpul și armura au devenit tabu” și trebuiau lăsați exact în locul în care a avut loc moartea. Când, peste câțiva ani de la bătălia de la Teutoburg, o expediție punitivă trimisă de Augustus a sosit pe locul bătăliei, soldații s-au trezit în fața unui peisaj dantesc: schelete abandonate purtând armura și trupurile pironite în copaci.

Mai multe pe storicang.it

Lasă un răspuns