[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Desert de vară: Cheesecake cu blat de biscuiți

O prăjitură perfectă în trei straturi delicioase: blat de biscuiți, o cremă ușoară cu brânză și un topping cu ce îți dorește inima. Așa este descris cheesecake-ul de toți cei care l-au gustat.

ultimate-cheesecake

Cheesecake-ul e menționat de pe vremea romanilor și a grecilor și răspândit în Europa de italieni. E un desert bogat, dens și absolut delicios.

Ingrediente (pentru 10-12 porții)

Pentru blat:

  • 200 g biscuiți integrali/graham/digestivi zdrobiți
  • 50 g zahar
  • 110 g unt topit

Pentru crema de brânză:

  • 500 g crema de brânză dulce grasă
  • 100 g zahar pudră
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 1 lingura coaja rasa de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie

Fărâmați biscuiții cu un robot de bucătărie, ori un ciocan pentru șnițele, sau sucitor,  după care topiți untul la foc mic sau bain marie, îl adăugați peste biscuiți și amestecați bine. Va arăta ca un nisip umed.

Se pregătește o tavă de aproximativ 20 cm cu folie alimentară. Se lasă margini de folie de 2 cm, astfel încât să se poată scote tortul uşor. Adăugați compoziția în forma și apăsați foarte bine cu o lingură. Pune tava la rece pentru 30 de minute, acoperită cu folie de plastic.

Într-un vas mare, se bate brânza cremoasă cu un mixer, pentru aproximativ două minute. Se adaugă, treptat, zahărul, și se amestecă încontinuu, până când se formează o compoziție moale și fină. Se adaugă esența de vanilie, lămâia, după care se adaugă frișca tare și se amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule, de jos în sus, până când se încorporează bine.

Întindeți crema peste blatul de biscuiți și lăsați la frigider, cel putin 2 ore ( de preferință ar fi peste noapte ).

cheese

Deasupra puteți adăuga fructe, dulceață sau un topping.

Cheesecake-ul cere răbdare până să feliezi prima porție pentru ca pe lângă timpul de gătire, trebuie sa stea la rece câteva ore, însă e un desert delicios, răcoros, ușor de pregătit, perfect pentru zilele toride de vară.