[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Dezinformarea presei afectează imaginea PSD

Ședința PSD Sezze (LT) a analizat problemele românilor din zonă și diaspora

psd sezze
Duminică, 05.04.2015, Filiala PSD Sezze (provincia di Latina) a organizat a 3-a ședința de informare a comunitatii românești din zona de la lansarea partidului.  Au participat: Vasile Godja (presedintele filialei Psd Sezze) si membrii din conducere. A fost prezent și presedintele Psd Italia Florin Tataru. Temele discuției, în urma congresului Psd au fost: 1. informarea românilor despre accesarea fondurilor EU, 2.  Propunerea deschiderii OFSD Italia (Organizatia de Femei a PSD Italia) iar pe viitor TSD (Tineretul Socialist Democrat), 3. Dezbarerea problemelor sectiilor de votare.
Aici s-a precizat, conform Constituției statului Italian, că este necesară comunicarea, inainte cu 6 luni, de prezența la vot din fiecare localitate făcută de catre un reprezentant din zona implicat in viata socio-politica. Aceste probleme cu secțiile de votare nu ar fi daca ar exista unitate si colaborare, a precizat presedintele Psd Italia Florin Tataru. Principala cauza este manipularea si dezinformarea presei, care de fiecare data afecteaza intreg partidul.
La capitolul accesari de fonduri europene s-a reamintit ca este foarte importantă intrarea in legatura cu persoane specializate sa faca acest lucru, recunoscute de catre statul roman, altfel procedeul de accesare nu poate ajunge la bun sfarsit.
A fost prezent reprezentatul comunitatii religioase, parintele Diaconu Lucian, venit cu indemnul  sa participam cu mic cu mare acolo unde ne regasim, sa avem initiativa. A precizat ca un lucru pozitiv este acela ca pentru prima data un partid reuseste sa infiinteze o filiala in localitatea Sezze, tinand cont ca in deacursul timpului altii au venit doar cu promisiuni si vorbe goale. Dorința parintelui este si aceea ca vorbele si sprijinul sa se transforme in realitate, apreciind in acelasi timp faptul ca Vasile Gojda, presedintele filialei Sezze a creat, prin parteneriat cu principalele cooperative din zona, peste 100 de locuri de munca pentru români.
 
sala psd
Vasile Godja a reamintit ca planul de obtinere de catre comunitatea de romani a unui lacas de cult propriu va fi dus cat de curand la bun afarsit. Presedintele Psd Italia Florin Tataru a reamintit de propunerile Psd Diaspora de donarea a 1€ din taxele consulare pentru rempatrierea celor decedati. Au mai propus sa se numeasca ditre cei rezidenti in Italia sa ne reprezinte la ambasada,altfel reducandu-se costurile substantial dar si a mai multei experiente pe care o au cei care lucreaza si traiesc pe teritoriul Italiei de multi ani.
Psd Italia propune oficiu consular gratis, prin intermediul asocitiilor, care fiind foarte multe la numar, aproape in fiecare zona din Italia, sa colaboreze direct cu Ambasada in felul acesta eliminabdu-se costurile si timpul pentru deplasarea a fiecarui cetatean, dar si pierderea unei zile de munca care astazi este foarte importanta.
Vasile Gojda a reamintit că este necesară sustinerea unui lider (consilier) la viitoarele alegeri in localitatea Sezze prin supunerea la vot din partea comunității românești. Favorizarea comunitii poate fi mult mai simpla avand un roman consilier comunal. Se are in vedere obtinerii unui spatiu alocat de catre primarie prin intermediul asociatiei, unde poate fi deschisa o gradinita pentru copii,cursuri de limba Romna, Italiana,Engleza si altele. Florin Tataru si Vasile Godja au reamintit ca toate aceste lucruri sunt posibilenumai prin implicarea românilor, prin eliminarea invidiei si rautatii.
Diaspora v-a trimis bani până acum, voi i-ați furat!” este una din devizele reieșite din discuții, arătându-se faptul că românii vor să se întoarcă acasă cu experiența acumulată pentru a crea un nou viitor României. Schimbarea clasei politice românești ar trebui să fie una fin prioritățile tuturor.
foto și text: Viorel Nicușor Grigore
Citiți și: