[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Diaspora Civica Italia! – „O asociație românească pentru românii de pretutindeni”.

A fost înființată  Diaspora Civica Italia – „O asociație românească pentru românii de pretutindeni”.

        După tragicele evenimente de anul trecut din București și Diaspora, în care mulțimea de români s-a reunit împotriva propriei clase politice, după nedreptățile săvârșite protestatarilor (să ne amintim de nemiloasa acțiune a jandarmilor din 10 august 2018) și lipsa de răspuns a autorităților publice la problemele românilor din țară și din Diaspora; un grup de români stabiliți în Italia a conceput și înființat ceea ce se dorește a fi una din asociațiile de referință ale diasporei române, Asociația „Diaspora Civica”. Înființată oficial nu cu mult timp în urmă, pe 26.01.2019, orasul Castelmaggiore – Bologna, aceasta își propune creșterea implicării civice a membrilor Diasporei române din Italia. Integrarea, tutela și îmbunătățirea condițiilor cotidiene și de muncă ale comunității românești reprezintă valorile pe care se întemeiază asociația.

      Precizăm că aceasta este unica Asociație cu caracter socio-cultural si civic care include insulele Sicilia și Sardegna în proiectul de unitate al diasporei românești din Italia!

      S-a dovedit de-a lungul timpului că vocea românilor poate fi auzită, lucrând împreună și împărtășind valori precum coeziunea grupului.
     Totodată, asociația este creată de oameni pentru oameni, de către cetățeni implicați care sunt cu gândul la bunăstarea concetățenilor și care constituie împreună Diaspora românească din Italia.
Pentru îndeplinirea scopului mai sus menționat, asociația își propune îndeplinirea unei serii de obiective, precum: promovarea și dezvoltarea raporturilor cu instituțiile locale și naționale; încheierea unor convenții și elaborarea de proiecte în parteneriat cu asociații românești din Italia și nu numai în vederea dezvoltării bunei cooperări și a unor proiecte în folosul comunității noastre.  „Urmărind îndeplinirea acestei misiuni prin folosirea capacităților noastre individuale și de grup înspre organizarea de proiecte și evenimente de natură civică, dar și cu caracter social economic pentru românii din Diaspora. Toate acestea au ca scop final crearea unei rețele de oameni implicați în viața comunităților din care fac parte atât în Italia, cât și în România.” (Echipa Asociației „Diaspora Civică”)
       Așa cum a fost menționat anterior, Asociația este creată din dorința de a fi aproape de conaționali, de dorințele și nevoile lor, pentru a lupta împreună împotriva injustiției și a continua buna cooperare cu instituțiile române și italiene.
         Asociația este compusă din membri aparținând a nouă regiuni italiene, din centru nord și insule, precum: Veneto, Toscana, Trentino Alto Adige, Friuli-Venezia Giulia, Lombardia, Emilia-Romagna, Piemonte, Sicilia, Sardegna. S-a constituit unica Asociație de pe teritoriul italian care include insulele Sicilia și Sardegna în proiectul de unitate al diasporei românești.


        Consiliul director al Asociației este format din: Președinte – Daniel Mihai Manda, Vicepreședinte 1 – Adrian Costel Buruiana, Vicepreședinte 2 – Mihaela Zota, Trezorier – Diana Mihaela Dinu, Secretar – Andreea Enache, Consilieri – Gheorghe Moroșan, Chelaru Olimpia, Dascalu Lăcrămioara si Magdalena Arseni.

      De asemenea, activitățile Asociației pot fi urmărite pe pagina de Facebook: Diaspora Civica Italia https://www.facebook.com/diasporacivicaitalia/


Presedintele Asociatiei “Diaspora Civica”
Daniel Mihai Manda
Tel: 3488929595
E-mail: office@diasporacivica.it

Lasă un răspuns