[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Diaspora moldoveană – „statul paralel” pentru Igor Dodon

      Alegerile prezidențiale de ieri, 1 noiembrie, din Republica Moldova, au scos la iveală două tendințe asemănătoare celor din România. Pe de o parte electoratul intern, care este majoritar comunist, pro rus, pe de cealaltă parte cel al moldovenilor emigrați, pro occidentali, plecați de acasă tocmai din cauza ciumei roșii.
      Ca și Ponta, Dragnea și clica celor care au ținut cu dinții de puterea roșie și nu au înțeles că drumul țării trebuie să fie democratizat, liberalizat și occidentalizat, invocând „statul paralel”, și Igor Dodon, președintele în funcție, pro rus și comunist pur sânge nu oate înțelege orientarea electoratului emigrat spre dreapta.
      Confirmarea stă în votul dat,  doar 3,65% din alegătorii din afară votând cu el, restul de 96,35% fiind pentru Maia Sandu (Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS).

     

      Preşedintele Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon, care candidează pentru un nou mandat, şi-a manifestat surprinderea faţă de votul dat în primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică de cetăţenii din Republica Moldova aflaţi în afara graniţelor ţării, scrie Agerpres.ro

      Dodon  a declarat că „diaspora reprezintă în mod real un electorat paralel al Republicii Moldova„, care „are propria viziune şi propriile preferinţe politice”.

     De asemenea, liderul de la Chişinău a promis o mobilizare mai mare a electoratului de centru-stânga din Republica Moldova, pentru a nu „permite celor care vor să vină în funcţia de preşedinte pentru a fi marionete externe”. „Vreau să remarc că alegerile de ieri au demonstrat o tendinţă clară în politicul din Republica Moldova. Alegătorii de centru-stânga reprezintă 55-60 de procente din totalul de alegători, în pofida faptului că am avut aşa prezenţă din diasporă care a votat mai mult pe dreapta, dar, repet, eşichierul de stânga este majoritar şi reprezintă 55-60 de procente şi eu sunt ferm convins că această situaţie va caracteriza şi rezultatele turului doi. Eu sunt ferm convins în mobilizare masivă şi în obţinerea victoriei pe data de 15 noiembrie. (…) Noi nu putem permite destabilizarea, noi nu putem permite celor care vor să vină în funcţia de preşedinte pentru a fi marionete externe… Noi lucrul acesta nu o să îl permitem”, a adăugat Igor Dodon.

    E clar că și Dodon va ține cu dinții de fotoliul prezidențial, așa cum a anunțat, și că lupta viitorului scrutin va fi acerbă. 

Lasă un răspuns