[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

”Diaspora Startup”: Statul încearcă să-i încurajeze cu bani pe românii plecați la muncă în străinătate să revină acasă

40.000 de euro de persoană prin programul ”Diaspora Startup”

Termenul limită pentru înscrierea în programul  ”Diaspora Startup” a fost prelungit până la data de 28 iulie 2017, a anunțat, miercuri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, pe pagina de Facebook.

„Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat dă curs solicitării mediului de afaceri privind prelungirea termenului limită pentru înscrierea în programul ”Diaspora Startup”.

Astfel, antreprenorii interesați de înscrierea în program pot depune dosarele online ca și până acum, până la data de 28.07.2017, ora 20.00″, a comunicat ministrul.

Termenul inițial era 14 iunie.

Programul ”Diaspora Startup”, se adresează românilor cu domiciliul stabil în străinătate de cel puțin 12 luni.

40.000 de euro pentru fiecare persoană care vrea sa devină antreprenor și care creează măcar două locuri de muncă.

Românii care lucrează în diaspora în construcții, vânzări sau sistemul medical, dacă s-ar întoarce în țară, există joburi disponibile, dar salariile nu sunt la fel de atractive. Le merge mai bine departe de țară. Rămâne de văzut dacă îi vor convinge câtă vreme sumele trimise de diaspora în țară au crescut anul trecut cu o jumatate de milion de dolari.

Organizațiile vor juca rolul de „administrații de schemă“ și vor avea puterea de a distribui câte 40.000 euro românilor care îndeplinesc condițiile necesare.

 

Sursa: Protv