[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Din cauza cozilor la pașapoarte, românii din diaspora amenință că vor depune plângere penală împotriva ministrului de interne

FADERE (Federaţia asociațiilor de români din Europa) solicită ministrului de interne Carmen Dan, să rezolve de urgenţă situația creată la ghișeele de eliberare a paşapoartelor

Românii stau la coadă ore întregi pentru a-şi depune dosarele pentru documentele de identitate, iar reprezentanţii instituţiilor statului spun că numărul persoanelor care solicită aceste acte s-a triplat. FADERE va face plângere penală împotriva ministrului dacă această situație nu se va rezolva.

De la începutul lunii august în faţa ghişeelor pentru eliberarea paşapoartelor s-au format cozi uriaşe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din strainătate în vacanţă şi doresc să îşi schimbe si documentele.

„Este revoltător ca un cetăţean român care vrea să îşi petreacă două săptămani de concediu împreună cu familia, să îşi piardă jumătate din timp pe la ghişee”, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei asociațiilor de români din Europa.

„I-am văzut pe politicieni întrebându-se de multe ori, de ce românii din diaspora nu se întorc acasă. Situaţia de faţa poate fi un exemplu. După ce ai locuit câţiva ani într-o ţară occidentală, îţi vine greu să mai accepţi bătaia de joc a statului faţa de cetaţean”, a declarat Daniel Tecu preşedintele FADERE.