[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

DNA va monitoriza telefoanele și calculatoarele românilor

DNA a cumpărat un soft foarte performant, care poate monitoriza toate rețelele de socializare, informează B1 TV. Mai mult, softul poate recupera datele şterse sau localiza prin GPS un telefon, chiar dacă nu este conectat la reţea.

Potrivit unui document al Ministerului Public, postat de Grupul de Investigatii Politice, Direcţia Naţională Anticorupţie și-a achziționat un soft care poate controla absolut orice tip de telefon, PC sau server, cu orice sistem de operare. Nu contează dacă dispozitivele sunt parolate sau datele criptate. Softul poate sparge paralole şi decripta inclusiv datele din Dropbox şi din torrente.

Iar reţelele de socializare şi serviciile precum Google Chat sau Skype vor putea fi monitorizare cât ai spune… DNA! Jurnaliștii de la Grupul de Investigații Politice mai spun că softul poate monitoriza conturile private de pe reţelele de socializare, cum ar fi Facebook, Twitter, Skype ori Google. Mai mult, telefoanele mobile ar putea fi folosite nu doar pentru interceptări, ci şi pentru a face poze celor vizaţi de anchete.

În 2016, potrivit site-ului evz.ro, Direcția Națională Anticorupție a cumpărat echipamente tehnice și IT pentru analiza informațiilor digitale din cadrul investigațiilor de aproape un milion de euro. Mai exact, aparate de înregistrare, microfoane, minicamere, autovehicul, server, staţii de analiză date, aplicaţii software şi subscripţii software.

Sursa: http://www.puterea.ro/eveniment/dna-va-monitoriza-telefoanele-si-calculatoarele-romanilor-160838.html