[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Doar 4 ani de închisoare pentru doi proxeneți români. Racolau femei din Vaslui cu promisiunea unui loc de muncă în Italia

Doi români, vasluianul Florin Adrian Frăsinescu şi complicea sa, bistrițeanca Mihaela Monica Alexa, au fost condamnaţi de judecătorii Tribunalului Vaslui la câte patru ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

Cei doi amăgeau tinere din România cu promisiunea unui loc de muncă în Italia, după care, odată ajunse, victimele erau deposedate de acte, telefoane mobile, vândute albanezilor, sechestrate și obligate prin bătaie să se prostitueze.

Patru femei din judeţul Vaslui, cu vârste cuprinse între 24 şi 30 de ani, au fost racolate de către Mihaela Monica Alexa, care aflând că au o situaţie materială precară le-a promis că au şansa să îşi schimbe viaţa dacă o vor urma în Italia, unde urmează să îşi deschidă o pizzerie. Pentru a fi credibilă, femeia a le-a povestit că partenerul ei deţine un service auto şi au o situaţie materială foarte bună. Asigurându-le salarii cuprinse între 800 şi 1200 de euro, transport şi cazare gratuite, cei doi au reuşit să le convingă pe cele patru vasluience să îi urmeze în Italia., relatează Adevărul.

Arestați inițial în 2013, în provincia Siena din Italia, și condamnați la câte șase ani de închisoare, proxenetii au beneficiat la rejudecare de o reducere cu o treime a pedepsei.

Tribunalul Vaslui îi condamnase, în lipsă pe cei doi, la câte 6 ani de detenţie. Autorităţile judiciare italiene au comunicat judecătorilor din Vaslui că nici Frăsinescu, nici Alexa nu au fost sancţionaţi penal pe teritoriul Italiei. Pe cale de consecinţă, Tribunalul Vaslui a dispus judecarea cauzei, umare a plângerilor formulate de victime.

adev.ro/p3h9g2

Lasă un răspuns