[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Doar” 431.000.000 euro mită în România, cât suma cofinanțării programului de autostrazi pe trei ani

imageResize (1)Un prim-ministru, cinci miniștri, 16 deputați și cinci senatori. Este cel mai mare număr de demnitari investigați de DNA într-un an, a declarat procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.  Au fost trimiși în judecată peste 1.250 de inculpați pentru fapte de corupție la nivel înalt și mediu și de cinci ori mai mulți miniștri și parlamentari decât în 2013.Măsuri asigurătorii de aproape jumătate de miliard de euro, aproape 500 de persoane cu funcții de conducere trimise în judecată,acesta este succint , raportul prezentat de procurorul-șef.

„În analiza de anul trecut am prezentat cele mai mari cifre de la înființarea instituției. Anul acesta rezultatele sunt mult mai mari. Au fost trimiși în judecată peste 1.250 de inculpați pentru fapte de corupție la nivel înalt și mediu. Au fost trimiși în judecată de cinci ori mai mulți miniștri și parlamentari decât în 2013: un prim-ministru, cinci miniștri, 16 deputați și cinci senatori. Este cel mai mare număr de demnitari investigați de DNA într-un an. Am instituit măsuri asigurătorii de aproape jumătate de miliard de euro. Sunt cele mai impresionante cifre de la înființarea DNA”, a afirmat Kovesi, la prezentarea raportului de activitate a DNA pe anul 2015.

Senza titolo-1Potrivit acesteia, evoluțiile pozitive dau imaginea unei instituții care http://www.agerpres.ro/justitie/2016/02/25/kovesi-de-cinci-ori-mai-multi-ministri-si-parlamentari-trimisi-in-judecata-achitarile-au-scazut-la-7-63–11-32-03