[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Doi ani de la moartea celor 6 români în Calabria

24.11 2014

comemorare calabria

Românii din Calabria au comemorat 2 ani de la tragicul accident în care și-au pierdut viața 6 conaționali care mergeau la muncă

Au trecut doi ani… doi ani in care a ramas doar amintirea celor care au fost : Marinela, Ionela, Dumitru, Aurelian, Cristina si Dorel. Amintire care nu poate fi stearsa atat de usor, amintire care ne apasa atat de mult uneori, ca-i putem simti greutatea… O greutate fizica, vie… O realitate pentru multi din noi care am parasit meleagurile natale pentru o viata mai buna.
Acesti tineri sunt parte din noi, corp comun, uniti de aceeasi dorinta de schimbare, uniti de acelasi ideal, uniti de vointa pentru un trai mai bun … dar au platit cu viata.
Mergeau la munca in acea zi. Părea a fi o zi ca toate celelelte, dar nu a fost. In zona Mirto Crosia, la bariera, s-au oprit si, doi dintre ei s-au dus sa ridice bariera. Masina a trecut in acelasi moment cu trenul. Fatalitate, destin, eroare umana… acum nu mai conteaza… s-au stins vieti tinere, au murit odata cu ei si idealurile lor. Un tren, trenul vietii, cel care trece doar o singura data. Pentru ei a trecut,dar trecand a luat cu el si viitorul acestor tineri, a luat tot ce aveau mai de pret: VIATA.
In TRENUL vietii nu poti urca fara sa platesti biletul. Asa au platit cei sase care au decis sa ia un tren spre necunoscut, un tren care ii ducea departe de plaiurile natale, un tren care nu avea opriri in gari, un tren de pe ale carui geamuri nu puteai urmari peisaje, un tren care ducea spre necunoscut, spre speranta. Si-au pus in bagaje amintiri, vise, sperante si mai ales viitorul pe care in tara lor nu-l mai vedeau.

Acum doi ani, 6 dintre conationalii mei au platit cu viata lupta cu viitorul. Au fost spulberate impreuna cu ei si fericirea, linistea si viitorul lor si a familiilor lor.
Astazi,dupa doi ani, au fost comemorati. 24-11-2014,zi comemorativa in care comunitatea de romani din Calabria au fost alaturi de familiile trecute prin aceasta grea suferinta, alaturi de sufletele celor care au lasat un gol in urma lor.
Un gand bun, o lacrima si o floare in amintirea celor care au fost: Marinela Iuliana Saramet, 19 anni. Ionela Georgiana Buche, 22 anni, Dumitru Madalin Doroftei, 23 anni, Aurelian Fanel Neagoe, 31 anni, Cristina Elena Stoica, 32 anni, Georgel Cantea, 41 anni.
Ceremonia a fost celebrata de catre Parintele Marcacci Atanasio(Frascineto) si alaturi de noi au fost prezenti : C.G.I.L Angelo Sposato, Giuseppe De Lorenzo,Asociatia”Insieme alla Nostra Voce”,comunitatea romanilor din Crotone, Castrovillari, Schiavonea, Corigliano si Cariati Marina.

Nimeni nu trebuie sa plateasca cu viata pentru a putea avea un trai decent.