[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Doi elevi din Brăila vor reprezenta România la olimpiadele internaţionale de astronomie şi astrofizică

Doi elevi din municipiul Brăila vor reprezenta România la olimpiadele internaţionale de astronomie şi astrofizică.

Maria Iordache, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala „M. Eminescu”, s-a calificat la secţiunea juniori la Olimpiada Internaţională de Astronomie, iar Radu Andrei, care este elev în clasa a XII-a la Colegiul „Nicolae Bălcescu”, va participa la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică.

Maria Iordache va participa la Olimpiada Internaţională de Astronomie care va avea loc în Italia, iar Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică este programată să aibă loc în China.

Maria Iordache s-a clasat pe locul I la etapa naţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică şi a câştigat Premiul I absolut oferit de Ministerul Educaţiei Naţionale şi medalie de aur din partea Societăţii Române de Fizică. Ea mai are în palmares premii la ediţiile anterioare a concursurilor de fizică (bronz) şi astronomie şi astrofizică (argint).

Radu Andrei, care va reprezenta România la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică din China, are în palmares medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică (Indonezia) – 2017, argint la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (Thailanda) – 2016, aur la Astronomie (Bulgaria) – 2016, bronz la Astronomie şi Astrofizică (India) – 2015 şi argint la Astronomie (Kârgâzstan) – 2014.

 

Lasă un răspuns