[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Don Celino, cel mai bătrân om din lume. Are 121 de ani!

Un bărbat din Chile este, potrivit datei de naștere din buletin, cel mai bătrân om din lume.

Don Celino (Celino Villanueva Jaramillo) trăiește de 121 de ani în Chile, dar spre deosebire de italiana Emma Morano și alți centenari, consemnați în Cartea Recordurilor ca fiind cele mai bătrâne persoane din lume, Don Celio nu a apărut niciodată, dar există o explicație.

Celino și-a pierdut cerfiticatul de naștere într-un incendiu care i-a cuprins casa în urmă cu două decenii, însă anul trecut în buletin apare ca fiind 1896, iar nimeni din Chile – nici șeful statului, nici ministrul Justiției (care i-a oferit personal în 2016 cardul de identitate reînnoit) – nu se îndoiește că aceasta ar fi anul lui de naștere, transmite The Guardian.

„Verificând registrele noastre, reiese că Celino Villanueva Jaramillo s-a născut efectiv pe 25 iulie 1896”, a declarat Jacqueline Salinas, de la departamentul de demografie al biroului național de statistică din Chile.

Orașul de baștină al lui Jaramillo este paradisul piscicol Rio Bueno, provincia Ranco. Detalii exacte despre copilăria lui sunt însă greu de deslușit, deoarece memoria sa este slăbită.

Câteva aspecte biografice certe, potrivit cotidianului britanic, ar fi acelea că Jaramillo nu a fost niciodată căsătorit, nu are copii și a lucrat mai toată viața ca muncitor în agricultură pentru un latifundiar numit Ambrosio Toledo.

Când Don Celino a ajuns la vârsta de 80 de ani, Toledo l-a anunțat că îl va înlocui cu un muncitor tânăr, l-a îmbărbătat cu o bătaie pe umăr, i-a urat sănătate și i-a sugerat să elibereze încăperea pe care o ocupa pe moșia lui, lăsându-l la mila sorții.

În apropierea localității de coastă Mehuin, Don Celino a cunoscut-o pe Marta Ramirez, un bun samaritean care încă, la vârsta de 85 de ani, se ocupă de el cu ajutorul vecinilor și în casa căreia trăiește și în prezent.

Sursa: Repubblica.It

Lasă un răspuns