[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

DOR DE CASĂ – Spectacol românesc la Londra

Distracția românească de la evenimentul DOR DE CASĂ s-a redus la o zi

image001

Organizatorii au oferit, publicul român de la Londra a ales! Marele  eveniment DOR DE CASĂ va avea loc doar în ziua de 24 mai 2015. Propus în zilele de 24 și 25 mai, când în Marea Britanie este Bank Holiday (zile libere la nivel național),evenimentul dorea să reunească românii de la Londra în două zile de petrecere. Majoritatea însă și-au exprimat regretul că nu pot fiprezenți în ambele zile întrucât se întorc la serviciu în sectorul privat, ziua de luni, 25 maine fiind liberă pentru ei. Toți cei implicați au regândit întregul concept la o singură zi de eveniment la intensitate maximă! Toți artiștii anunțati pentru ziua a doua se vor alatura într-o ediție următoare.

Răspunsul publicului DOR DE CASĂ reflectă pe deplin conexiunea strânsă a românilor din diaspora cu țara. Evenimentul va fi o petrecere câmpenească cu scopul să reunească mii de români într-o locație iconică din Londra unde o frântură din România tradițională, autentică să fie adusă mai aproape de publicul larg. Denumirea evenimentului reprezintă desigur o metaforă, dorul de casă se manifestă, de obicei, prin acțiunile noastre, prin respectarea originilor, a țării din care venim.

Evenimentul promovează imaginea României în Marea Britanie prin artă tradițională, muzică ușoară și populară, expoziții de meștesuguri, gastronomie și târg de produse artizanale.  Acestui demers s-au alăturat numeroase grupuri de români de la Londra care au simțit nevoia unei implicări mai active în prezentarea comunității românești din Marea Britanie prin manifestări culturale vizibile, de amploare, ca cel de față.

Nume mari din lumea spectacolului vor veni din România să încânte comunitatea românească din UK. Spectacolul este un eveniment de familie, copiii având o zonă special amenajată de către școala de televiziune Junior International, cu activități dintre cele mai atractive, incluzând o defilare a costumelor populare pe scena mare a festivalului.

Detaliile evenimentului:

 

Organizator DOR DE CASA : ROMANIAN EVENTS PRODUCTION LTD

Data și ora: 24 mai 2015, h: 12.00 – 20.00

Locatia: Allianz Park, Greenlands Lane, Hendon, Londra, NW4 1RL

 

Reprezentații artistice: Florin Vasilică și Grupul Teleormanul, Mariana Deac, Robert Pumnea, Fratii Trifoi, Livia Constantinescu, Cornelia și Lupu Rednic, Romică Ifrim, Remus Stana, Iulian Pascal feat. Vyo, Adda și Smiley.

Prezentarorul spectacolului: actorul Varu’ Săndel

Partneri: Revista româno-engleză ROMANIA IN CONTACT, Anunțul românesc, Gazeta de România, Marketology, Ro Events UK, Romanian Folklore Fest, Gazeta Românească, Junior International TV, Levenes Solicitors, Cappagh, Ria, Anglia Mea, Anuntul de UK, Romani în UK.