[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Dorința noastră este să scăpăm România de hoții din Guvern”. 10 februarie 2019, protest în centrul Romei

Joi seara, 31 ianuarie, Anagnina, zona est a Romei.
Monica, Cătălin și Gabriel, trei tineri moldoveni care m-au abordat frumos și mi-au spus că vor să schimbe lumea.
Nu lumea în general, ci lumea de acasă, mârlănia, corupția, mentalitățile medievale…

Le spun că Moldova nu se mișcă și că la Iași, acolo de unde vin ei, ca în multe locuri, societatea este încremenită, inertă și aservită politicii. Reacționează și-mi spun că, din grupul lor, cel organizat la Roma, jumătate sunt moldoveni. „Suntem o familie întreagă” precizează Cătălin. Suntem un grup de oameni foarte revoltați de ceea ce s-a întâmplat pe 10 august în România. Mario Mocan ne-a unit, să facem și noi ceva, să facem lumea să înțeleagă de ce este important să luptăm împotriva corupției și de ce este important să ieșim la vot… Pentru că dorim să schimbăm ceva în țara noastră” vorbește clar, coerent și convingător Monica.

Tinerii aceștia sunt porniți pe treabă și-i găsești mereu, voluntar, informând oamenii despre importanța votului și a participării la vot. Mai mult, și-ar dori înființarea a două noi secții de votare pentru românii rezidenți în Capitala Italiei.

Dorința noastră este să scăpăm România de hoții din Guvern. Încercăm să mișcăm oamenii, să schimbăm viitorul copiilor noștri, să-i facem pe oameni să nu mai fie atât de indiferenți la situația gravă care este în România” a spus Monica.

Astfel, duminică, 10 februarie 2019, de la orele 16 la 18, grupul Mișcarea Diasporei Unite invită pe toți românii cărora le pasă la Roma, în Piazza del Popolo, la un protest împotriva corupției și a clasei politice acutale: „Nu uităm 10 August! Spune Nu Corupției!”

Cristi Merchea

Lasă un răspuns