[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Două artiste românce din Spania expun la Roma

Goyart International si Art Design Madrid și-au reunit încă odată munca si colaborarea pentru a reprezenta la Roma, în perioada 2-8 martie, la Galeria Domus Romana, Via delle Quattro Fontane 113 expoziția cu tilul Romana Domus. 

Goyart International realizează încă din anul 2002 o activitate intensa in domeniul artistic si cultural, organizand expozitii  in peste 20 de tari.

Unul dintre obiectivele fundamentale este si cel de a uni țări si culturi diferite, prin intermediul artei. In colaborare cu diversi parteneri a realizat astfel de activitati în Statele Unite si America Latină, precum si in multe țări din Europa.

Art Design este un concept realizat de Elena Ninerica, născuta in Iasi (Romania), cu o activitate de organizari de expozitii artistice si culturale in diverse locatii (una dintre ele fiind galeria Art Design Madrid) dar si in diverse orase ale lumii precum: Paris, Sevilla, Barcelona, Iasi, etc.

Momentan ea locuieste in Madrid unde are printre alte prioritati, promovarea si conservarea culturii si traditiilor românesti, prin organizarea de evenimente atat muzicale (ea insăși fiind pasionata de muzica, avand un grup muzical numit „Orfeus”,  in Madrid)  cat si de arte plastice. In ultimul timp este colaboratoare a platformei de promovare si de redescoperire a valorilor Romanesti www.romaniaparadis.com unde scrie o rubrica cu denumirea ” Sub protectia simbolurilor”.

Propunerile tematice de arta combinate cu elemente muzicale si traditii culturale, sunt folosite in activitatile organizate de Elena Ninerica, ca un simbol de identitate. Datorita originii sale si pasiunii pentru istorie si mitologie, aceste elemente sunt de referinta, si se transforma in obiective, in activitatile sale, pentru a face cunoscuta istoria si traditiile dacice.

Cu aceasta ocazie, evenimentul se desfasoara la Roma unde se regasesc, pe de o parte comunitatea românească, iar de alta parte vestigiile ce pastreaza inca vie istoria dacilor, reprezentata admirabil pe Columna lui Traian sau Arcul lui Constantin, si nu numai.

Evenimentul va continua cu o expozitie de arta plastica, prezentarea LPWA ( Light Painting Word Alliance) ce vor interveni in Piazza d’Espagna, vineri noapte (3 martie), muzica live, Fotocall digital, precum si titlurile onorifice ale premiantilor „Goyart” pentru anul 2016.

Evenimentul avand loc la inceputul lunii martie, vom sarbatori  „Martisorul” ca element principal. Explicatiile despre traditiile martisorului si expunerea lucrarilor de arta ale unor artisti romani precum Roxana Irimia, vor fi deasemenea expuse cu aceasta ocazie. Un „martisor” ca un dar de „Bunvenit” fva fi donat fiecărui  vizitator.