[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Două medalii de aur pentru România la Campionatul Mondial de Seniori din Sarasota, SUA

România a obținut două titluri de Campion Mondial la Sarasota.

Echipajul 8 feminin (Ioana Vrinceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Denisa Tilvescu, Adelina Bogus, Laura Oprea si Daniela Druncea) a cucerit medalia de aur în finala Campionatelor Mondiale de Canotaj din Sarasota, SUA, la doar o zi distanță după ce echipajul României la dublu vâsle categorie ușoară feminin (Ionela-Livia Lehaci si Gianina-Elena Beleaga) urca pe prima treaptă a podiumului, cucerind aurul.

Sunt extrem de fericită pentru rezultatele sportivilor noștri și nu mă refer doar la cele două echipaje medaliate cu aur, ci și la ”optul” de băieți, care a făcut o cursă foarte bună în finală, și la băieții de la dublu rame care au câștigat Finala B. Am avut o evoluție foarte bună, per ansamblu, într-o competiție grea, desfășurată în condiții de umiditate excesivă. Aceste evoluții ne dau speranța că suntem pe drumul cel bun spre Tokio 2020. Vreau să le mulțumesc sportivilor și tuturor membrilor staffului tehnic, antrenori, medici, maseuri, cluburilor de unde provin sportivii. Le mulțumesc colegilor din federație pentru tot efortul depus. Suntem la al treilea mandat și culegem acum ce am semănat când am pornit pe acest drum atât de greu și de provocator al marii performanțe”, a declarat Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.

Elisabeta Lipă le-a mulțumit și românilor care au sprijinit echipa României: “Le mulțumesc românilor care au venit alături de noi aici, la Sarasota, și au format un grup inimos, dar și tuturor românilor de acasă, pe care i-am simțit cu sufletul alături de canotajul românesc. Hai România!”
Echipajul 8 masculin (Ivascu Cristian; Cozmiuc Marius-Vasile; Damii Adrian; Radu Constantin; Adam Constantin; Bejan Sergiu-Vasile; Pirghie Cristi-Ilie; Tudosa Ciprian; Munteanu Adrian) s-a clasat pe locul 5.

În finala B, echipajul dublu rame masculin (Aicoboae Vlad-Dragoș; Pascari Cosmin) s-a clasat pe locul 1, echipajul dublu vâsle masculin (Prundeanu Ioan; Enache Marian-Florian) a ocupat locul 4, iar echipajul patru rame feminin (Popescu Cristina, Pop Alina Ligia, Parfenie Beatrice, Parascanu Roxana) a reușit să se claseze pe locul 5.

România a participat cu șase echipaje la Campionatul Mondial de Canotaj din Sarasota, SUA care s-a desfășurat între 24 septembrie și 1 octombrie 2017. La precedenta ediție a Campionatului Mondial, în 2015, cea mai bună performanță a României a fost locul 7.

Sursa: Facebook