[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Dr Tommy Tomescu: retrageți Ordinul Steaua României fostului premier Năstase

tomescu
Dr Tommy Tomescu

Declarația fostului premier-penal al României, Adrian Năstase, prin care califica în mod peiorativ pe românii din diaspora drept „indieni”, a stârnit furia celor de afară. Vă prezentăm un comunicat din Marea Britanie

Condamn declarațiile lui Adrian Nastase de defăimare și ridiculizare a românilor care au plecat din România într-un exil economic, pentru a nu mai fi supuși abuzurilor noii nomenclaturi, al carui reprezentant de seamă este Adrian Nastase.

Folosirea în sens peiorativ a termenului indian, ne arată o mentalitate de tipul „sclav”/‘„stăpân”.  Această adresare denotă și o labilitate a persoanei care se crede „stăpân”, deorece până și stăpânii își protejează „sclavii’’care le trimit miliarde de euro, dar orice este permis din perspectiva disperării „stăpânului’’ care încearcă să își dovedească supremația sa.

Fostul premier alege să îi atace pe români, într-un moment în care aceștia, pe teritoriul Regatului Unit, sunt supuși atacurilor violente, magazinele le sunt incendiate și ar avea nevoie de susținere, doar pentru a câștiga o dispută politică.

Îi solicit presedintelui Klaus Iohannis să retragă Ordinul Steaua României, acordat fostului premier, pentru declarațiile de subminare la adresa românilor din diaspora.

Românii exilați economic în Europa au mai mare nevoie de protecția Statului Român, pe fondul întăririi acțiunilor extremei drepte si nu de actiuni de subminare ale fostilor sau actualilor reprezentanti ai Statului Român.

Cu stimă,

Dr Tommy Tomescu,

DMD Presedinte Executiv /

Prim Vicepresedinte al Consiliul Românilor de Pretutindeni

Co-Presedinte al Aliantei Importiva Discriminarii Romanilor si Bulgarilor

Director al Centrului Comunitar Român din Londra

Presedinte al Societatii Dentare Române din UK