[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Drumul” – Marius Bizău, un actor și o piesă de teatru cu suflet românesc în Italia

Sâmbătă și duminică, 19 – 20 ianuarie, orele 20,30, vă invităm la teatru. Un spectacol cu nume românesc, „Drumul” (La Strada), cu un actor român (Marius Bizău, dar scris de un italia, Lorenzo di Matteo și desfășurat la BoTTega del SoTToscala, în localul școlii elementare din Via Stella – San Michele di Serino, Salerno

Actorul Marius Bizău

Drumul” este un imn ușor de bucurie adus integrării străinilor într-o italie tot mai rasistă a acestor ultimi ani. „Drumul” este un spectacol de povestire cu muzică live, în care Marius Bizău ne povestește că la 15 ani a venit în Italia cu familia din România natală.

„Dar  Marius nu numai că a fugit de revoluția împotriva lui Ceaușescu, ci a câștigat mai ales porpria bătălie  cu Roma, într-o climă deloc proprice integrării și care a început a strâmbat din nas unui tânăr care nu vorbea bine italiana; unui tânăr care era rătăcit între indiferența orașului și cea a instituțiilor insensibile.

Cea din Drumul este o frumoasă poveste nu pentru că se termină bine, ci pentru că ne arată, printre rânduri, că oricare poveste de emigrație ar putea sfârși bine dacă vom da noilor sosiți adevărata posibilitate de integrare, cea pe care a avut-o Marius cu teatrul”

O prezentare de exccepție a unei piese și unui actor de excepție, o frumoasă invitație la un act de cultură românesc pe pământul patriei adoptive, Italia

Lasă un răspuns